Mijn Noosa Chunks

Inmiddels ben ik door Britt en haar moeder ook aangestoken door het “Noosa Amsterdam virus” en ben ik ook al aan het verzamelen. Onder andere voor de motivatie te houden om af te vallen, wat al best aardig lukt! De Noosa Chunks heb ik gekocht bij Donna – Barneveld, Guapa – De Haan (België), Jewelz & More – Arnhem, Loft – Arnhem, Sfeer & Meer – Ede en Windtson – Wageningen. Hieronder zie je staan wat ik inmiddels al in mijn Noosa verzameling heb en welke betekenis de chunk heeft.

Mijn “Kilo Kwijt” Noosa Chunks

Noosa chunk padma wit Ede Noosa chunk Turkoois Ede Noosa chunk Butterfly wit Ede Noosa chunk African Art steen Ede Noosa chunk cha kuna Barneveld

Padma (wit) – Deze padma, Snow Lotus, groeit op 3000 tot 5000 meter hoogte in de bergen van Tibet. De bloem symboliseert zuiverheid in gevoel en gedachten.
Turkoois – Aan de halfedelsteen turkoois worden wereldwijd meer dan honderd helende krachten toegekend, zoals het geven van veerkracht en versterken van vrouwelijke energie.
Butterfly (wit) – Wereldwijd staat de vlinder symbool voor schoonheid en het aanbreken van een nieuwe periode.
African Art – Deze patronen zijn afkomstig uit het oude Togo en werden eeuwenlang gebruikt om aardewerk te decoreren. De cirkel met stip ‘Bindu’ symboliseert de zon en geeft positieve energie.
Cha Kuna – De cha kuna -zes hoeken– staat in veel culturen voor het samenkomen van mannelijke en vrouwelijke energie. Het filigraan patroon is afkomstig uit Azië, waar al eeuwenlang met gedraaide (goud-)draadjes sieraden worden gemaakt.

——————————————————————————–

Noosa chunk Tree of Life zilver Ede Noosa chunk pal swa zilver Ede Noosa chunk perla zilver Ede

Tree of Life – De boom staat wereldwijd symbool voor voorspoed en nieuw leven. In het zuiden van India planten bruid en bruidegom een mannelijke en vrouwelijke boom, ter bevordering van de vruchtbaarheid.
Pal Swa – De lotus staat symbool voor zuiverheid, omdat de waterbloem middenin het moeras groeit en toch schoon blijft.
Perla – De parel wordt in China beschouwd als een van de acht kostbaarheden. Vanwege haar hardheid en onslijtbaarheid staat de schelp symbool voor onsterfelijkheid.

——————————————————————————–

Mijn Gekregen Noosa Chunks

Noosa chunk Sanka blauw Michel Noosa chunk Chakra Michel Noosa chunk Sanka bruin Michel Noosa chunk Tin Thopa Michel Noosa chunk Buddha Britt

Sanka (blauw) – De sankha, schelp van de overwinning, is van grote betekenis in Oosterse culturen. Het blazen op deze schelp verdrijft negatieve energie en doet mensen ontwaken uit hun slaap van onwetendheid.
Chakra – Deze term is afkomstig uit het oude Oosten, waar chakra’s helpen bij het creëren van een perfecte balans tussen lichaam en geest.
Sanka (bruin) – De sankha, schelp van de overwinning, is van grote betekenis in Oosterse culturen. Het blazen op deze schelp verdrijft negatieve energie en doet mensen ontwaken uit hun slaap van onwetendheid.
Tin Thopa – Deze drie stippen, tin thopa, symboliseren lichaam, verstand en geest. De juiste balans tussen deze drie versterkt creativiteit en vooruitgang.
Buddha – Het geven van een Boeddha aan iemand die je dierbaar is, staat gelijk aan het wensen van geluk. Het is een teken van vriendschap.

——————————————————————————–

Noosa chunk Paracas Turkoois Britt Noosa chunk mandha HU vvvbon Noosa chunk Tibetain Kalas HU vvvbon Noosa chunk one eyed dzi Jan & Mieneke Noosa chunk Koru Jan & Mieneke

Paracas (turkoois) – Deze schelp is afkomstig uit de zee bij het Peruaanse eiland Paracas. Vanwege haar hardheid en onslijtbaarheid staat de schelp symbool voor onsterfelijkheid.
Mandha – Deze mandha, cirkels, worden door boeddhisten tijdens het mediteren gebruikt ter bevordering van de concentratie.
Tibetain Kalasha – Deze waterkan, kalasha, is van grote waarde in Oosterse culturen en veelvuldig terug te vinden in de Tibetaanse kunst. Hij staat voor waarheid en geluk.
One Eyed Dzi (zwart) – De dzi kraal, oorspronkelijk uit Tibet, staat voor positieve spiritualiteit en bescherming. Dzi betekent letterlijk ‘stralen, helderheid en pracht’.
Koru – De koru is afkomstig van de Maori in Nieuw Zeeland en symboliseert nieuw leven, groei en kracht. Maori geloven dat de ziel van de drager ervan na enige tijd in het symbool zelf wordt opgenomen.

——————————————————————————–

Noosa chunk batik stamp Jan & Mieneke Noosa chunk batik stamp zwart Michel (voor kerst) Noosa chunk mon RTL VVV-Bon Michel Noosa chunk sanddune RTL VVV-Bon Michel Noosa chunk batik stamp wit in ruil voor schoenen Hanny

Batik Stamp (metaal) – Batik is een eeuwenoude verftechniek, waar met metalen stempels patronen van was op stof worden gezet. Deze batikstempel met bloem staat symbool voor het samensmelten van culturen.
Batik Stamp (zwart) – Batik is een eeuwenoude verftechniek, waar met metalen stempels patronen van was op stof worden gezet. Deze batikstempel met bloem staat symbool voor het samensmelten van culturen.
Mon – Japanse families gebruikten mons, familiewapens, om kostuums, kimono’s en rijtuigen mee te decoreren. Dit teken staat voor de sterke band tussen familieleden.
Sanddune – Zandduinen, zoals de Agadez in Niger, worden gevormd tijdens hevige stormen, op de plek waar het zand zich in windstilte neerlegt. Ze symboliseren rust en bescherming.
Batik Stamp (wit) – Batik is een eeuwenoude verftechniek, waar met metalen stempels patronen van was op stof worden gezet. Deze batikstempel met bloem staat symbool voor het samensmelten van culturen.

Noosa chunk batik stamp wit in ruil voor schoenen Indah Noosa chunk runen Esther voor de tijdschriften

Anahata – Deze waterlelie staat symbool voor ‘het vierde chakra’, de energie van het hart. De Anahata benadrukt de kracht van de liefde.
Runen – Het runenschrift is het oudst bekende schrift dat werd gebruikt door de Germanen. Het dubbele kruisje symboliseert vrouwelijkheid en de komst van goed nieuws.

——————————————————————————–

Mijn “Zomaar voor de afwisseling” Noosa Chunks

Noosa chunk lapis Wageningen Noosa chunk ignis stone Wageningen Noosa chunk groene agaat Wageningen Noosa chunk oracle naturel Wageningen Noosa chunk athena Arnhem

Lapis – De Lapis Lazuli werd in het oude Egypte ook wel ‘hemelse steen’ genoemd. Deze half-edelsteen is geliefd vanwege zijn intens blauwe kleur en staat bekend om zijn genezende krachten.
Ignis Stone – De naam van dit stollingsgesteente komt van het Latijnse woord Ignis, dat vuur betekent. De steen vormt zich na het uitbarsten van een vulkaan en staat symbool voor mentale kracht.
Agathos (groen) – De halfedelsteen agaat dankt haar naam aan het Griekse woord Achatès; een bijnaam die werd gegeven aan een goede vriend. De agaat wordt al eeuwenlang gedragen als gelukssteen.
Oracle – Deze ‘oracle bones’ werden in het oude China gebruikt om spirituele boodschappen de wereld in te sturen. Het is de oudste vorm van het Chinese schrift en staat voor voorspoed en geluk.
Athena – Op deze metalen munt is een uil afgebeeld, het symbool van de godin Athena. De uil is als enige vogel in staat om ‘s nachts te zien en staat daarmee voor wijsheid.

——————————————————————————–

Noosa chunk One Eyed Dizi bruin Ede Noosa chunk Padma bruin Ede Noosa chunk Welcome wit Ede Noosa kerstchunk pigeon of piece De Haan Noosa kerstchunk human angel De Haan

One Eyed Dzi (beige) – De dzi kraal, oorspronkelijk uit Tibet, staat voor positieve spiritualiteit en bescherming. Dzi betekent letterlijk ‘stralen, helderheid en pracht’.
Padma (bruin) – Deze padma, Snow Lotus, groeit op 3000 tot 5000 meter hoogte in de bergen van Tibet. De bloem symboliseert zuiverheid in gevoel en gedachten.
Welcome (beige) – Dit teken verwelkomt goede en verstoot kwade krachten. Het is een oeroud symbool dat overal ter wereld te vinden is.
Pigeon of Piece (Kerst 2011) – De vredesduif is een internationaal symbool voor vrede.
Human Angel (Kerst 2011)- Een engel is iemand die een positieve bijdrage levert aan het leven van een ander. Het woord is afkomstig uit het Grieks, waarin het boodschapper betekent.

——————————————————————————–

Noosa kerstchunk nsoromma De Haan Noosa chunk Circle of Life zwart Ede Noosa chunk Astrolabe Ede Noosa Chunk Akoma Valentijnschunk Donna Barneveld Noosa chunk Ocean Sushi Roze Donna Barneveld

Nsoromma (Kerst 2011) – De Afrikaanse naam van deze ster, Nsoromma, betekent letterlijk ‘kind van de hemelen’. Het symboliseert trouw en bescherming.
Circle of Life (zwart) – Dit ‘levenswiel’ symboliseert de eeuwigheid van leven. Van zwarte onyx wordt gezegd dat het creativiteit stimuleert.
Astrolabe – De astrolabium werd eeuwenlang gebruikt om tijd te bepalen en richting te geven. Het woord komt uit het Latijn en betekent letterlijk sterrenopnemer.
Akoma (Valentijn 2012) – Al sinds de Middeleeuwen staat het hart symbool voor de liefde. Deze Afrikaanse ‘akoma’ is het teken van compassie.
Ocean Sushi (roze) – In Japan wordt een vis gezien als de belichaming van het onderbewuste. De ocean sushi staat symbool voor balans en harmonie

——————————————————————————–

Noosa chunk Snow Donna Barneveld Noosa chunk Hopi Hand Loft Arnhem

Snow – Sneeuw wordt gezien als symbool voor sereniteit en vriendschap. Omdat geen enkele sneeuwvlok hetzelfde is, staat een afbeelding van het ijskristal voor authenticiteit.
Hopi Hand – De naam van dit kleine indianenvolk Hopi betekent ‘de vredige mensen’. De Hopi Hand staat voor creativiteit en genezing.

——————————————————————————–

Ik klik de Noosa Chunks op:

Noosa Armband enkel nude Guapa De Haan Noosa Armband enkel midbrown Jewelz & More Arnhem

Noosa Armband enkel antique black Windtston Wageningen
Noosa riem breed antique black van Michel

Noosa riem classic midbrown van Cor

(276 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

8 gedachten over “Mijn Noosa Chunks”

 1. Wat heb je leuke chunks en wat een goed initiatief om je chunks te kopen als je afgevallen bent.hoe maak je de zelf gemaakte en waar koop je het matriaal zijn 18mm knopen stenen.succes met afvallen

 2. De drukknopen heb ik op de markt gevonden. Ze zijn ook op internet te vinden. Morgen, 8 januari, komt er een blog over hoe ik mijn zelfgemaakte knopen heb gemaakt.

  En het werkt echt die motivatie, alleen nu na de feestdagen moet ik er weer hard tegen aan 🙂

 3. Ik was net aan het kijken op internet voor noosa. En toen kwam ik bij dit stukje uit. Ik heb zelf laatst een armband gekocht en 4 chunks. Maar wil nu ook nog heel graag een riem. Maar ik kom er maar niet uit. Of ik nu voor het smalle of het brede model moet gaan. Ik ben van plan de riem gewoon basic te gaan dragen op een broek. Nu vroeg ik me af welke jij het meeste draagt gewoon op een spijkerbroek de smalle of de brede aangezien jij ze allebei hebt. En functioneert de riem echt als riem of is het meer als sier.

  Bedankt

  1. Hoi,

   Eigenlijk draag ik de Noosa riemen amper. De riemen functioneren eigenlijk niet echt als echte riem. Ik vind het echt meer een sierriem. Waar je goed bij op moet letten is dat het leer zeker wat uitloopt! Dat is bij beide het geval geweest. Overigens is de brede riem lekker stoer en de smalle riem subtiel. Succes met je keuze!

   Groetjes Anja

 4. Wat zonde dat je ze niet veel draagt. Ja sommige winkels adviseren mij om hem te kopen op de lengte waarbij het dichtgaat op het wijdste gaatje zodat hij daarna 1 strakker kan. Met hoeveel chunks zichtbaar draag jij hem?

  1. Bij de brede riem heb ik 10 chunks (dus 1 wijder dan het straks) bij de smalle twee wijder dan het strakste. Wie weet krijg ik binnenkort weer een “manie” om het te gaan dragen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.