De Would Be Chef 2 – Sven Ornelis

De Would Be Chef 2 - Sven OrnelisHet eerste boek van Sven Ornelis, De Would Be Chef, vond ik al goed. Toen ik zag dat het tweede deel uitkwam in België stond dat boven aan mijn wenslijst. Tijdens onze korte vakantie in Zuid Limburg, moesten we ook naar een Standaard boekhandel in België. Een Belgisch kookboek hoor je gewoon in België te kopen en niet via Bol.com. Dit boek lijkt veel op het eerste deel, natuurlijk, met andere, simpele en verrassende recepten van radio-dj Sven Ornelis.

Over de Would Be Chef 2

De Would Be Chef 2 heeft net als het eerste deel: iedereen kan koken. Je krijgt dan ook toegankelijke recepten met een unieke twist. Er is maar één regel: plezier maken in de keuken. Dit staat op de achterkant van het boek samen met de regel: tijd om achter het fornuis te kruipen en de would be chef in je los te laten.

De Would Be Chef 2 - Sven Ornelis in kijkje

Indeling Would Be Chef 2

Het boek begint met heerlijke hapjes vooraf, gevolgd door funky fastfood en zot van Barcelona (als je Sven Ornelis volgt op Instagram of Twitter weet je dat hij daar regelmatig vertoefd). Daarna volgen slaatjes voor zonnedagen, klassiekers om te koesteren, lekker de wereld rond, af en toe veggie, pasta’s voor elke dag, broodjes van het huis en voor de zoetekauwen. Kortom genoeg variatie, iedereen kan wel wat lekkers vinden. De recepten zijn voorzien van een foto van het recept en door het hele boek heen zie je allerlei privé foto’s van Sven Ornelis, zijn vrienden en zijn ontmoetingen met bekende chefs.

De Would Be Chef 2 - Sven Ornelis voorproefje

Wat vind ik van het kookboek?

Leuk en lekker! Heb al een paar gerechtjes die ik echt wil maken uit het boek. Zo vind ik een tweetal recepten uit het hoofdstuk broodjes van het huis erg leuk om eens te maken. Dat zal dan ook wel snel gebeuren. Grappig detail: Tom dacht dat een broer van Michel op de cover van het boek stond. Alleen Michel heeft geen broers (en geen zussen), maar oké er is wel gelijkenis. Sommige ingrediënten zijn misschien wat moeilijker te vinden in Nederland, maar daar zijn wel vervangingen voor te vinden. Verder viel me op dat bij sommige ingrediënten niet precies de hoeveelheid stond. Twee kleine potjes yoghurt, hoeveel is dat? Ik heb er zelf ook een handje van hoor, qua recepten maken met mijn blikje tomatenpuree. In ieder geval weer een leuk kookboek met weer veel inspiratie.

Titel: De Would-Be-Chef 2
Auteur: Sven Ornelis
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789089316134
Winkelprijs: 24,95

(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)