Het Ultieme BBQ-boek: Smokey Goodness

boek Smokey Goodness
Barbecueën achtervolgt me de afgelopen maand. De hele tijd wordt al in huis rond geroepen ‘van de zomer gaan we toch wel barbecueën?’. Verder kreeg ik een pakket met een barbecuesaus, bbq-rubs, marinades en kruidenmelanges, kreeg ik als Koningsdagcadeautje bij een bestelling bij Kookpunt een visrekje voor op de barbecue en kreeg ik het ultieme bbq-boek: Smokey Goodness mee bij de Culiperslunch. Kortom we moeten echt wel gaan barbecueën zodra het weer het toelaat. Tot die tijd blader ik alvast lekker door Smokey Goodness, op zoek naar het recept van deze zomer.

Jord Althuizen boekpresentatie

Boekpresentatie Smokey Goodness

Op de Culiperslunch, maandag 18 april, werd het boek vers van de pers gepresenteerd aan de aanwezige cili-journalisten, foodbloggers en andere food-schrijvers. In het zonnetje bij de echte Smokey Goodness-bbq kreeg de vrouw van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen het eerste boek uitgereikt. Een stoer boek, wat veel tijd heeft gekost van Jord en zijn team. In het zonnetje konden we alvast genieten van de eerste gerechten die in het boek staan. Nou, dat was me een partij lekker!

 Smokey Goodness recept

Over het ultieme bbq-boek

Opvallend groot, veel zwart, veel grote stukken vlees. Dat is Smokey Goodness in één zin. Nadat je alles hebt gelezen over het bbq-jargon, de bbq-basics, de bbq-smaakmakers en de bbq-regio’s kan je echt beginnen met het lezen van de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: bbq sandwiches, bites & snacks, competion q, to beef or not to beef, pitmasters, best of pork, birds & bones, temples of protein, something fishy, major league bbq en the sweet ending. Allemaal Engelse titels zoals je ziet. Elk hoofdtuk heeft een inleiding, zo lees je bij het hoofdtuk potmasters over de heersers over vuur en vlees in de Amerikaanse bbq-scene en andere bbq-verhalen. Veel van de recepten hebben een foto van het gerecht en anders wel een andere toepasselijke foto. Verder door het hele boek veel foto’s die de stoerheid van het boek benadrukken.

Het Ultieme BBQ-boek: Smokey Goodness

Wat vind ik van het boek?

Zoals je al een paar keer hebt gelezen vind ik het vooral een stoer boek, echt een mannenkookboek. Het heeft ook echt zo’n barbecuesfeer, rauw, donker… De recepten zijn zeker te doen, neem er wel je tijd voor en reken op grote stukken vlees. Je barbecue zal anders dan anders zijn als je het maakt met de recepten uit dit boek in plaats van een standaard barbecueschotel van de slager. Wil je de kruiden en marinades niet zelf maken? Die zijn ook te koop via de webshop van Smokey Goodness, net als het boek zelf overigens.

Titel: Smokey Goodness
Auteur: Jord Althuizen
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789021562292
Winkelprijs: 24,95

(204 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)