Brood FF Anders: Extreem Beleggen

Brood FF Anders: Extreem Beleggen
Mijn laatste bericht hier op Brutsellog Culistyle is gewoon van eind vorig jaar! Al die maanden had ik geen inspiratie op kookgebied. Wie weet wordt dat de komende tijd weer anders. In ieder geval heb ik vandaag een gek boekje: Extreem Beleggen en nee dat is niet extreem beleggen met geld, maar extreem je brood beleggen. Echt je sneetje brood kan je echt wel op een andere manier beleggen. Zo ken ik iemand die heel graag een krentenbol met kroket eet… Maar het kan gekker, brood met macaroni bijvoorbeeld…

Brood FF Anders: broodje macaroni

Over Extreem Beleggen

Nederland heeft geen lunchcultuur, aldus de schrijvers van het boek. Een wit bolletje met worst is al genoeg. Dat kan anders, dat kan extremer dachten Schippers, Wijers en Henderson en samen met de leden van hun geheime genootschap ‘Club van Extreme Beleggers’ zijn de 55 idee├źn om je brood te beleggen ontstaan en vormgegeven in dit boek. Het boek heeft geen hoofdstukken, gewoon alles op een rij: foto en recept. Natuurlijk staat er wel een schaal van extreemheid bij, sommige zijn laag, sommige extreem hoog. Tussen de recepten allerlei verschillende weetjes over sandwiches.

Brood FF Anders:

Wat vind ik er van?

Uhm, ik heb wel eens extreme broodbeleggers gezien, maar deze beleggers zijn echt extreem. Wie doet er boerenkool op brood of leverworst met mosterd en hagelslag? Het is wel een heel grappig boek om te lezen, al is het maar om steeds te roepen van ‘hoe verzin je dit…’ of ‘dat eet je toch niet…’. Michel neemt het boek nog mee naar zijn werk, daar lunchen ze nog gezamenlijk en zijn er extreme beleggers aanwezig. Ben benieuwd wat ze daar gaan uitproberen! In ieder geval is het leuk om dit boekje cadeau te geven aan iemand die durft te experimenteren met zijn of haar boterham.

Titel: Extreem Beleggen
Auteur: Matthijs Schippers, Caspar Wijers & Jasper Henderson
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789463140188
Winkelprijs: 14,99

(95 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)