Bartje Boemboe Authentiek Indonesische Gerechten

Bartje Boemboe Authentiek Indonesische GerechtenAuthentieke Indonesische gerechten, de Indonesische keuken is zoveel meer dan nasi goreng en saté. Recepten van moeders, oma’s en zelfs overgrootmoeders vormen de basis van het boek, aangevuld met recepten van vrienden en de recepten die Jojo en Bart ontdekten tijdens hun reizen naar Java, Lombok en Bali. Recepten die een basis hebben van de bekende Bartje Boemboe boemboe’s die je nu zelf kan maken (maar die je natuurlijk ook gewoon kan bestellen als je het allemaal veel sneller klaar wilt hebben).

inkijken bartje boemboe ingrediënten

Over Bartje Boemboe

Bartje Boemboe heeft als onderschrift ‘authentieke Indonesische gerechten zoals onze oma’s ze maakten’, recepten dus die van ouders op kinderen zijn doorgegeven. Na een voorwoord, een inleiding van de schrijvers, de tips & tricks en alles over Indonesische ingrediënten beginnen de menu’s. Het boek is namelijk ingedeeld in menu’s met een voor-, hoofd- en nagerecht. Er zijn dus geen rijsttafels in dit boek te vinden, die zijn echt voor speciale gelegenheden. Totaal 10 menu’s worden besproken. De recepten zijn voorzien van foto’s van de gerechten en vaak ook van handige tips. Verder is er een heel hoofdstuk besteed aan de verschillende sambal’s. Anders aan dit boek is dat sommelier Robert Pham bij de verschillende Indonesische gerechten een bijpassende wijn heeft gevonden. Indonesisch eten en wijn wordt niet zo snel met elkaar geassocieerd, maar het kan dus heel goed.

inkijken bartje boemboe recept

Wat vind ik van het boek

Indonesisch koken doe ik echt alleen in het weekend of op vrije dagen. Het kost best wel veel voorbereiding wil je die smaken in je gerechten krijgen. Al die kruiden, specerijen en andere ingrediënten die je al moet klaarleggen. Soms staat het hele aanrecht vol met allerlei kruiden en andere ingrediënten. Inmiddels is mijn verzameling Indonesische kookboeken al best groot en kan ik al steeds beter Indonesisch koken. Toch mocht dit boek niet ontbreken, er zijn ook zoveel verschillende smaken in de Indonesische keuken. Wat grappig is dat de boemboes die je in dit boek leert maken ook online en in de winkel van Bartje Boemboe kan kopen. Handig als je zin hebt in Indonesisch eten en toch lekker snel klaar wilt zijn. Bartje Boemboe heeft een winkel in Amsterdam, kortom daar moet ik eens langs als ik in de buurt ben al is het maar om de beroemde redang kroket te proeven.

Titel: Bartje Boemboe Authentiek Indonesische Gerechten
Auteur: Jojo Keller, Bart Eijken
Uitgever: Aerial
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789402600834
Winkelprijs: 22,50

(157 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)