IKEA Peperkoekhuisje

IKEA Peperkoekhuisje
Even naar IKEA en in de Swedish food market van IKEA een leuk peperkoekhuisje zien en proeven. Dat moest dus mee. Op een donkere zondagavond gingen Britt en Tom aan de gang met de bouw van het huisje. Ze hadden alles zelf kunnen bakken, als je deze handleiding van IKEA volgt, maar de onderdelen van het huisje zaten al in het doosje. Het was alleen nog een kwestie van in elkaar zetten en dan versieren.

IKEA Peperkoekhuisje
In het doosje kreeg je alleen de koek. Geen decoratie of glazuur. Gelukkig had ik van Oetker onlangs cookie icing gekregen en dat kon mooi dienen als versiersel, samen met alle andere Oetker decoratie die ik in huis had. Met de cookie icing werd het dak dan ook mooi versierd. Het peperkoekhuisje zelf werd in elkaar gezet met een glazuur van poedersuiker en eiwit, lekker stevig.

IKEA Peperkoekhuisje
Het huisje bleek ook stevig want voordat de sloophamer er in ging heeft het nog een tijd ‘overeind’ gestaan. Wat ik jammer vind aan het IKEA Peperkoekhuisje is dat het niet echt duidelijk is dat je zelf moet zorgen voor de decoratie (en IKEA zelf heeft verder geen decoratie).

Taming Twins maakte een Youtube over hoe je een IKEA peperkoekhuisje kan versieren:

(593 keer bezocht, waarvan vandaag 4 keer)