Celestial Seasonings Seasonal Favorites Thee

Celestial Seasonings Seasonal Favorites
Via Facebook zag ik dat Hartley’s, een Engels winkeltje in Arnhem, de Celestial Seasonings Seasonal Favorites thee verkocht. Verpakking in kerstsfeer en smaken waarbij je alleen al bij het horen van de naam de kerst in je hoofd krijgt. Dat wilde ik dus proeven. Kortom op naar Arnhem om deze thee te kopen en om gelijk de nieuwe winkel van Hartley’s te bewonderen. Met drie smaken Celestial Seasonings Favorites thee ging ik weer naar huis.

Celestial Seasonings Seasonal Favorites

Veel Smaken Celestial Seasonings Seasonal Favorites

In de winkel van Hartley’s werden er vier smaken uit de lijn Celestial Seasonings Seasonal Favorites verkocht: gingerbread spice, nutcracker sweet, sugar cookie sleigh ride en sugar plum spice. Naast deze smaken heb je ook nog: candy cane lane, caramel apple dream, cranberry vanilla wonderland en sweet harvest pumpkin. Van die smaken ben ik vooral benieuwd naar candy cake lane en caramel apple dream. Eens op zoek of er nog een winkel in Nederland is die deze smaken verkoopt.

Gingerbread Spice

Peperkoekpopjes, dat hoort bij kerst. Deze smaak heeft Celestial in deze thee proberen te vangen. Ze omschrijven de smaak zo: deze handgemaakte mix biedt de zoete, nostalgische geur van vers gebakken peperkoek. Natuurlijk cafeïnevrij en beschikt over een mix van gember, kaneel en andere aloude ingrediënten.

Celestial Seasonings Seasonal Favorites

Nutcracker Sweet

De notenkraker, ook zo’n kerstklassieker. Celestial omschrijft deze thee zo: een eenvoudige mix van fijne zwarte thee gemaakt feestelijk met romige, nootachtige vanillesmaak en een snufje kaneel. Vernoemd naar ’s werelds favoriete ballet, de Notenkraker. Deze heerlijke thee perfect vangt de magie van het seizoen.

Celestial Seasonings Seasonal Favorites

Sugar Cookie Sleigh Ride

Sneeuw en slee rijden hoort ook in de winter en dan versgebakken koekjes (met warme chocolademelk) eten. Hoe krijg je zo’n smaak in een thee? Celestial deed het zo: deze boeiende mix combineert zoete geroosterde gerst en plantenextracten om de uitnodigende geur te creëren en versgebakken smaak van zelfgemaakte suiker cookies. Je moet het “kneden” om het te proberen (Engels woordgrapje wat niet valt te vertalen).

Wat vind ik van de thee?

Deze smaken passen echt bij dit seizoen. Zo ruikt de sugar cookie sleigh ride echt naar versgebakken koekjes of cake (en heeft het een dito smaak). Gingerbread slice heeft echt de prikkelende smaak van gember en de netcracker sweet vind ik met zijn smaak van kaneel en vanille de lekkerste van de drie. De thee kocht ik zoals ik al eerder schreef bij Hartley’s. Per pakje van 20 zakjes betaalde ik 3,25.

(69 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)