Guilty Pleasures – Sabine Koning

Guilty Pleasures - Sabine KoningGuilty Pleasures is alweer het derde kookboek wat ik in korte tijd voor mezelf heb gekocht na Un Buku en Superfoods van Jamie. Waarom dit boek wel? Het is weer eens wat anders dan anders, gedurfder dan de rest van de kookboeken die je nu kan maken. Dit boek staat dus ook in mijn kookboekenkast, voor die keer dat het nodig is om toe te geven aan die heimelijke genoegens.

Over Guilty Pleasures

Na de inleiding, een echte disclaimer en handig om te weten kan je eindelijk beginnen aan al dat lekkers. Het boek is ingedeeld in: fastfood friday, dude food, perfect pies, fingerlicking five, sexy sweets, 180 degrees to heaven, happy homemade en delish desserts. Hoofdstukken met in totaal 92 onweerstaanbare recepten om schaamteloos van te genieten. De recepten hebben een inleiding, zijn in stappen beschreven en voorzien van een foto van het gerecht. Veel recepten hebben daarnaast ook nog handige tips.

Guilty Pleasures - Sabine Koning pulled pork

Wat vind ik van het boek?

De recepten in het boek zijn echt “Oh My Foodness”, echte guilty pleasures. Het boek heeft naar mijn idee wat Amerikaans weg, misschien door de Engelse titels, maar ook door de foto’s en de inhoudsopgave die weg heeft van een menukaart van een hip burgerrestaurant. Het recept voor de Big-Mac saus is hier inmiddels helemaal ingeburgerd. Nooit gedacht dat dat zo makkelijk na te maken was met een beetje Heinz sandwichspread.

Guilty Pleasures - Sabine Koning kitkat taart

Titel: Guilty Pleasures
Auteur: Sabine Koning
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789046820087
Winkelprijs: 21,99

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)