Zelf Grillworst Maken met de Hema Grillworst-kit

Zelf hema Grillworst-kit Maken
Grillworst, als je langs een slager loopt die het zelf grilt ruikt het zo lekker. Vers en een beetje warm op broodje, lekker. Pas geleden zag ik in de Hema folder dat ze de Hema Grillworst-kit verkochten in de Hema met een vleeswarenafdeling. Een vleeswarenafdeling heeft de Hema in Veenendaal en ook de Hema grillworst-kit. Tijd om dus zelf grillworst te maken. De kassière keek vreemd op toen ik de grillworst-kit wilde afrekenen. Huh verkopen we grillworst nu zo? Moet je het zelf nog maken? Uhm ja… Hoe maak je de grillworst dan eigenlijk? Heel simpel, een kind kan de was doen, kijk maar mee.

Zelf Grillworst Maken 2 worsten en 2 zakjes kruiden
Allereerst wat zit er in de Hema grillworst-kit? In de kit twee grillworsten, één grillworst naturel en één grillworst ham kaas en twee zakjes kruiden (speciale, bekende Hema kruidenmélange).

Zelf Grillworst Maken velletje eraf
Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven opwarmt haal je het velletje af van de twee grillworsten.

Zelf Grillworst Maken door de kruiden rollen
Vervolgens rol je de grillworsten door de kruidenmélange. Ik gebruikte slechts één zakje. Hema schreef zelf ook op de verpakking dat je de worst licht moest inwrijven met de kruiden.

Zelf Grillworst Maken in een ovenschaaltje
Leg de grillworsten daarna in een ovenschaaltje. Als je zo kijkt lijken het net kroketten.

Zelf Grillworst Maken net uit de oven
De grillworsten moeten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ik heb ze langer gedaan zodat het nog net wat warmer werd.

Zelf Grillworst Maken plakje
Een plakje proeven. Dit is de grillworst met ham-kaas.

Wat vonden we van de Hema Grillworst-kit?

Het is best grappig om zelf grillworst te maken. Het is wel heel simpel, want het is niet meer dan een beetje kruiden en even in de oven doen. Toch is het net wat lekkerder natuurlijk als je het zelf maakt op de een of andere manier. De smaak, ja de smaak van grillworst en dan met de hoeveelheid kruiding die je zelf wilt. Kortom leuk om eens te doen (en lekker om te eten).

(1.838 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Zelf Grillworst Maken met de Hema Grillworst-kit

Reacties zijn gesloten.