Tony’s Chocolonely Limited Editions 2015

Tony's Chocolonely Limited Editions 2015 cadeauverpakking
Ja! Ze zijn er weer en ook al weer bijna uitverkocht: Tony’s Chocolonely Limited Editions 2015. Drie nieuwe smaken die er maar tijdelijk zijn. Dit jaar zijn de repen in een extra feestelijk jasje gestoken. Tony’s Chocolonely bestaat inmiddels 10 jaar! 10 jaar….? Het lijkt nog maar onlangs dat Teun van de Keuken in de keuringsdienst van waarde een uitzending maakte over slavernij op de cacaoplantages. De Limited Editions zijn overigens niet overal te koop. Ik kocht die van mij bij de Wereldwinkel, een winkel die producten verkoopt die met zorg voor mens en milieu zijn gemaakt en volgens eerlijke handelsprincipes worden ingekocht. Kortom alles waar Tony’s ook voor staat.

Tony's Chocolonely Limited Editions 2015 drie smaken

Waarom Tony’s Chocolonely?

Weet iedereen eigenlijk wel waarom Tony’s Chocolonely’s 10 jaar geleden op de markt is gekomen naast al die grote, gevestigde chocolademerken. Tony’s Chocolonely is ontstaan na een uitzending van de keuringsdienst van waarde over slavernij op de cacaoplantages. Deze uitzending werd uitgezonden in 2003. Hieruit is zelfs een rechtszaak ontstaan. Teun van de Keuken wilde koste wat het koste toch een slaafvrije chocoladereep maken en zonder grote chocoladefabrikanten is dit in 2005 gelukt. Op 29 november 2005 werden de eerste 5000 Tony’s Chocolonely verkocht en dit bleek bij lange na niet genoeg. Tony’s was direct een succes (en dat in een wereld zonder bloggers en grote sociale netwerken).

Hieronder zie je een korte video van de uitzending:

Tony's Chocolonely Limited Editions 2015 puur amandel zeezout

Tony’s Chocolonely Limited Edition 2015 Puur Amandel Zeezout

De eerste limited edition is de ‘Puur Amandel Zeezout’. Een chocoladereep van 51% pure chocolade met stukjes amandel en zeezout.

Tony's Chocolonely Limited Editions 2015 melk popcorn discodip

Tony’s Chocolonely Limited Edition 2015 Melk Popcorn Discodip

De tweede limited edition is de ‘Melk Popcorn Discodip’. Deze reep van melkchocolade met popcorn en discodip (spikkels) lijkt de populairste. In ieder geval ik vind deze qua smaak veruit de lekkerste.

Tony's Chocolonely Limited Editions 2015 melk lemon cheesecake

Tony’s Chocolonely Limited Edition 2015 Melk Lemon Cheesecake

De derde smaak was er bijna niet geweest vanwege productieproblemen maar toch als kers op de taart toch nog op de markt gekomen. Lemon Cheesecake moest ook wel verschijnen want wat is een feestje zonder taart?

Wat vind ik van de repen?

De dames van de Wereldwinkel in Veenendaal waren zo enthousiast over deze repen, ze gingen daar als zoete broodjes over de toonbank. Nu alle drie de limited editions verkrijgbaar waren kon ik de cadeauverpakking meenemen welke ook leuk verder werd ingepakt. Een cadeautje voor Michel (Britt en ik mochten er wel van proeven). Welke van de drie limited edition staat dit jaar op 1? Voor mij is het de Melk Popcorn Discodip. Je proeft echt de popcorn en de discodip kraakt ouderwets. Daarna de Puur Amandel Zeezout, gewoon een lekkere chocoladereep met noten en een vleugje zout. Als laatste het nakomertje van dit jaar de Melk Lemon Cheesecake. Bij deze reep proefde ik het minst de smaak van in dit geval de lemon cheesecake.

tip: bij Jamin verkopen ze tegenwoordig ook de Limited Editions, maar kijk eerst bij winkels zoals de Wereldwinkel of in de webshop van Tony’s Chocolonely zelf. Daar zijn de repen aanzienlijk goedkoper. Een Limited edition kost in de webshop van Tony’s 3,19 en een kadodoosje met de drie smaken 9,49 (en dus geen 3,50 of 11 euro)

(357 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)