Zoals alleen oma dat kan – Danny Jansen

Zoals alleen oma dat kan Danny JansenVoor een Indische maaltijd kan je me wel wakker maken, heerlijk! Inmiddels lukt het me al wel aardig om wat Indisch te koken, al kan dat natuurlijk altijd beter. Hoe krijg je die authentieke smaken zoals die toko-maaltijden hebben die ik afhaal? Wie kan dat beter uitleggen dan een Indische oma? Alleen heb ik geen Indische oma. Gelukkig kent Danny Jansen, tv-kok bij 24Kitchen, wel Indische oma’s en voor zijn programma Zoals alleen oma dat kan heeft hij hun familierecepten ontfutselt. Deze recepten staan nu allemaal in het gelijknamige boek Zoals alleen oma dat kan. Wat een heerlijke Indische gerechten staan er in… Tijd om de keuken in te gaan!

zoals alleen oma dat kan recept

Over Zoals alleen oma dat kan

Na het eerbetoon aan zijn eigen oma en de inleiding begint Danny met de uitleg over de rijsttafel en geeft hij al een paar geheimen en tips van oma prijs. Na de toelichting op de recepten kan je echt beginnen met uitzoeken van lekkere gerechten. Zes verschillende oma’s werkten mee aan dit boek van Danny Jansen en ook zelf maakt hij een rijsttafel. Kortom zeven verschillende rijsttafels staan in dit boek. De recepten hebben een inleiding, zijn duidelijk beschreven en zijn voorzien van een foto van het gerecht of soms meerdere gerechten bij elkaar. Achterin het boek vind je een hoofdstuk met wat je moet weten van de Indische keuken “wegwijs in de Indische keuken”.

Zoals Alleen oma dat kan sfeerbeelden

Wat vind ik van het boek

Al bij het eerste keer doorbladeren, nog niet eens goed lezen, had ik al zoiets van dat wil ik maken en dat. Het weekend of die vrije dag kon mij niet snel genoeg komen. Inmiddels heb ik al wat gekookt uit het boek en ja alsof ik het gewoon in een toko heb gehaald, die smaken. Ik was gewoon een beetje trots op mijzelf dat het zo goed gelukt was. Kortom voor mij is dit het kookboek van het jaar. Als je van de Indische keuken houdt is Zoals alleen oma dat kan een musthave!

Titel: Zoals alleen oma dat kan
Auteur: Danny Jansen
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789400506794
Winkelprijs: 24,95

(136 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)