Un Buku (Ons Boek)

Un BukuRegelmatig kook ik Indisch en heel af en toe probeer ik iets uit de Surinaamse koken, alleen weet ik niet precies hoe ik in de Surinaamse gerechten de kruiden moet toepassen. Ik ben blij dat nu Un Buku (Ons Boek) is verschenen, opvolger van Boekoe Kita en Boekoe Bangsa, met familierecepten van tien Surinaamse families. Njang Swietie!

Over Un Buku

Un Buku is een hommage aan de Surinaamse eetcultuur. Tien Surinaamse families vertellen hun verhaal en delen hun familierecepten die al generaties in de familie worden overgedragen. Verhalen, foto’s en recepten worden per familie afgewisseld. De recepten hebben een foto van het gerecht, soms ook nog van stappen uit het recept (zoals de roti-deegballetjes) en oude foto’s uit familiefotoboeken. Handig is de verklarende woordenlijst achter in het boek, zo weet je waar je naar moet zoeken als je naar een Surinaamse toko gaat.

Un Buku

Samenwerking met Oxfam Novib

Un Buku is een samenwerking met Oxfam Novib, een organisatie die de strijd voert om mensen te helpen uit de greep van de armoede te komen. Daarnaast biedt Oxfam Novib schrijvers en fotografen een podium aan om zo betrokkenheid van lezers te vergroten bij niet-westerse landen en culturen. Un Buku is hier een mooi voorbeeld van.

Un Buku

Wat vind ik van Un Buku

Wat een heerlijk, inspirerend kookboek is Un Buku. Het wordt voor mij een nieuwe keuken ontdekken, waarvan ik nog niet veel van af weet. Daarnaast is het een mooie opvolger in de reeks van Boekoe Kita en Boekoe Bangsa. Het enige wat ik mis in het kookboek is een lintje, die hadden de beide voorgangers wel. Verder is het een mooi boek met mooie verhalen en foto’s en vooral mooie gerechten. In ieder geval ga ik proberen of ik Surinaams kan koken!

Titel: Un Buku (Ons Boek)
Auteur: Mirjam van der Rijst, Harold Pereira
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789021559629
Winkelprijs: 34,99

(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)