delicious. November 2015

delicious. November 2015Het is al weer een hele tijd geleden dat ik delicious.heb gelezen. Misschien raar voor een foodblogger, maar het tijdschrift werd duurder en duurder en op een gegeven moment had ik zoveel kookmagazines liggen, dat ik door de bomen het bos niet meer kon vinden. Na al die tijd moet ik weer eens opnieuw kennismaken met delicious. en met zo’n nummer in herfst thema moet dat wel lukken.

In deze delicious.

De cover begint al goed 43x bakken, hartig en zoet. Dat past wel bij het weer, soms zonnig, soms regenachtig, soms warm, soms koud. Sowieso bakgeuren doen het altijd wel goed in de keuken toch? Verder ook veel recepten met paddenstoelen, ook dat hoort in dit jaargetij, Janneke Philippi weet er in ieder geval raad mee. Wat ik ook niet wist is dat Kirsten Eckhart, eigenaresse van Gartine, een item heeft over haar tuin. Inmiddels is ze bij het zesde deel aanbeland en gaat het over pastinaak, schorseneren en peterselie. Natuurlijk worden er ook nieuwe kookboeken besproken zoals de nieuwe Donna Hay: The New Easy, wat in november verschijnt, Een Druppel Rozenwater van Nadia Zerouali en Merijn Tol wat begin oktober is verschenen en Een Appel per dag. Omdat ik wel wat met Denemarken heb, ik ben gek op Deense series, vind ik het stuk over het beste Deense meel van Skaertoft Mølle interessant om te lezen.

Hernieuwde kennismaking?

Na al die tijd geen delicious. te hebben gelezen had ik verwacht dat er wel iets veranderd zou zijn aan het magazine. Zo op het eerste gezicht lijkt dat niet het geval, misschien een nieuwe column hier en daar maar geen grote veranderingen. Grote veranderingen lijken me ook wel erg moeilijk om door te voeren als magazine (maar die zijn misschien soms wel goed). Ga ik vaker een delicious. kopen? Nee, denk het niet, zo af en toe eens lezen vind ik prima.

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)