Good Food Book 2

Good Food Book 2Vorige week vrijdag, 16 oktober, was het Wereld Voedseldag. Dit was dan ook de ultieme datum om het boek Good Food Book 2 te lanceren. Een boek waarvan elk verkocht exemplaar maar liefst 40 schoolmaaltijden schenkt aan kinderen in Malawi. 50 topkoks en foodies delen in dit boek hun recept wat ze thuis koken voor hun familie en vrienden. Denk je nu van ‘hey, ken ik dit niet ergens van’? Klopt, Good Food Book is de opvolger van Topkoks voor Thuiskoks, alleen net even anders.

Over Good Food Book 2

Wat koken ze dan thuis, die topkoks, foodies en foodbloggers? Allerlei lekkere dingen in ieder geval! Zo maakt Yvette van Boven een ” dutch baby” als weekendverwenontbijt, Thaise beefsalade van Martijn Krabbé als diner en pindakaas-choco-liefde koekjes van Monique van Loon. Het boek is dan ook ingedeeld in: breakfast & lunch, dinner, chic, bbq en sweets & snacks. Ieder recept heeft een foto van het gerecht en een korte inleiding wat de bedenker van het recept er van vindt. Hieronder kan je al wat pagina’s bekijken:

Opbrengst van het boek

De opbrengst van de verkoop van het Good Food Book 2 gaat naar de wereldwijde actie “Zero Hunger”. Deze actie is een onderdeel van het World Food Programme (WFP), wat weer een onderdeel is van de Verenigde Naties (VN). Kort gezegd houdt het in dat van ieder verkocht boek 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken. Het Good Food Book 2 is dus een cadeautje voor jezelf, maar ook een cadeautje voor 40 kinderen in Malawi!

Wat vind ik van het boek?

Dat de serie Topkoks voor Thuiskoks in 2014 was opgevolgd door het Good Food Book wist ik helemaal niet. Vorig jaar heb ik het boek dan ook helemaal gemist, jammer genoeg. Leuk om het nu dan te ontdekken! Wat ik leuk vind aan deze editie is dat er naast de bekende chefs ook bekende foodbloggers en andere foodies zijn gevraagd om belangeloos aan dit boek mee te werken. Dat maakt de mix aan recepten nog wat meer bijzonder en de recepten kan iedereen gewoon thuis maken voor zijn familie, vrienden, net als de 50 topkoks, foodies en foodbloggers.

Titel: Good Food Book 2
Uitgever: FDBCK
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789079824137
Winkelprijs: 14,99

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)