Bakbijbel: Rutger bakt van A tot Z

Bakbijbel: Rutger bakt van A tot ZBakken blijft populair. Inmiddels is het derde seizoen van Heel Holland bakt weer op tv en is de Great British Bake-Off al weer bijna in de finale aflevering beland. Rutger, winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt, heeft nu een “Bakbijbel” geschreven. Wanneer je alle tips en weetjes uit het boek hebt opgenomen kan je je wellicht kandidaat stellen voor het vierde seizoen van Heel Holland Bakt of wordt je gewoon de bakprins(es) van je vrienden, familie of collega’s. Een boek wat je dus als bakster wel wilt lezen.

In de Bakbijbel

De Bakbijbel van Rutger is ook echt een bakbijbel, alles wat je als thuisbakker moet weten over cakes, taarten en dergelijk staan er in. Het boek begint eerst met inleidende hoofdstukken zoals wat je nodig hebt om te bakken, wat de basisingredi├źnten zijn en de how-to’s van een aantal basisonderdelen van het bakken. Daarna is het boek ingedeeld in basisrecepten, koek & koekjes, cakes, taarten, gebak, friandises, desserts en wafels, poffertjes & pannenkoeken. Helemaal achter in het boek is een handig hoofdstuk ‘nooit meer misbaksels’. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van foto’s van het lekkers.

mokkataart bakbijbel rutger

Wat vind ik er van?

Oh, ik wil in de keuken staan, ik wil bakken! Ik heb geen ambitie om de beste bakker in Heel Holland Bakt te worden, maar af en toe en lekkere taart bakken dat wil ik wel. Het boek van Rutger is toegankelijk en als je maar goed leest lukken de recepten wel. Als je slim bent lees je eerst het hoofdstuk ‘nooit meer misbaksels’, zo weet je precies wat je moet doen als het mis lijkt te gaan (of waardoor het misgaat). Kortom een heerlijk boek om de lekkerste geuren van je baksels uit je keuken te laten komen!

Titel: Bakbijbel: Rutger bakt van A tot Z
Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789048826278
Winkelprijs: 29,99

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.