Marks & Spencer Shoplog 2015

Marks and Spencer Shoplog linnen tas 2015
Na een middag varen door de grachten van Amsterdam gingen Michel en ik nog even naar Marks & Spencer toe. Gelukkig is Marks & Spencer in de kalverstraat op zaterdag tot 20:30 geopend, dus konden we op ons gemak door de Amsterdamse drukte er naar toe lopen. Wat een lekkers hebben ze daar. Dat wist ik natuurlijk al lang, want ik was er al eens eerder geweest en onlangs kreeg ik een voorproefje van hun lijn “taste of Brittain”. Tijd dus om weer wat Engelse lekkernijen in te slaan voordat we weer met de trein naar huis gaan. Wat namen we allemaal mee?

Omdat het best een vol mandje was nam ik deze Marks & Spencer linnen tas mee. Hoefde niet persé, maar ik vond hem zo leuk en milieubewuster dan plastic zakjes toch? Het is toch ook gewoon een leuke linnen tas met echte Engelse dingen en ook nog een behoorlijk grote tas. Fijn dus!

Marks and Spencer Shoplog overzicht alles op tafel
Alles op tafel: limonade, chips, cake, koekjes en broodjes. Zo lekker allemaal

Marks and Spencer Shoplog lemon sponge roll
In de aanbieding twee “sponge rolls”, welke zullen we nemen. Michel koos de Lemon Sponge Roll. Op de verpakking a la “Great British Bake-Off style”: a light golden sponge with a zesty lemon curd and buttercream filling. Klinkt goed en smaakte ook lekker. Deze cakerol sneden we dan ook gelijk aan toen we net thuis waren die avond.

Marks and Spencer Shoplog cappucino chocolate sponge roll
De tweede cakerol die we kozen was de cappuccino chocolate sponge roll. De tekst klonk ook weer mooi: a light chocolate sponge with a coffee cream filling, covered in thick milk chocolate. Chocola! Ik kan niet wachten om te proeven!

Marks and Spencer Shoplog sweet potato, parsnip and beetroot hand cooked vegetable chips
Hier ben ik wel benieuwd naar. Ik heb al vaker groentechips geprobeerd alleen vond ik het niet zo lekker, op de chips na die bij de sandwiches van Picknickers waren. De sweet potato, paksnip and beetroot hand cooked vegetable chips is dus handgebakken groentechips van zoete aardappel, pastinaak en biet.

Marks and Spencer Shoplog smokey barbecue hand cooked chips
Weer een aanbieding, twee zakken chips in de aanbieding, en paste ook wel bij het uitje wat we net hadden gehad, barbecueën op een sloep door de Amsterdamse grachten. We namen dus ook een zak smokey barbecue hand cooked chips mee. Ben benieuwd.

Marks and Spencer Shoplog sparkling lemon & ginger soda
Deze beugelfles vond ik zo mooi, nadat de soda op is bewaar ik die voor een zelfgemaakte drank of iets dergelijks. Het is dus een sparkling lemon & ginger soda, oftewel een bruisende citroen & gember frisdrank. Even in de koelkast en dan hopen op een paar warme dagen in september.

Marks and Spencer Shoplog luxury hot cross buns
Als lunch hadden we nog niets voor de zondag, wel wat in huis natuurlijk maar het kan altijd lekkerder. Ik kon weer eens geen keuze maken en nam twee pakken “hot cross buns” mee. Typische Engelse broodjes. Dit waren de luxe broodjes gevuld met sappig fruit, fruitrasp en een unieke kruidenmengeling. Bij deze broodjes had ik echt een beetje het kerstgevoel al.

Marks and Spencer Shoplog Kentish Bramley Apple hot cross buns
Deze hot cross buns waren gevuld met appel, een Kentish Bramley appel om precies te zijn en een vleugje ‘hot cinnamon’, kaneel dus).

Marks and Spencer Shoplog milk chocolate teacakes
De milk chocolate teacakes koekjes had ik bij mijn eerste bezoek ook al eens meegenomen en dat pak was zo leeg (en niet alleen ik snoepte er van). Een teacake is ‘soft marshmallow on a crumble cocoa base cover with milk chocolate’ oftewel een zachte marshmallow op een kruimelig chocolade basis omhuld in chocolade.

Stiekem had ik nog wel meer willen meenemen, maar wie weet een volgende keer. Dan niet in Amsterdam maar in Den Haag waar er zelfs een ‘foodhall’ is. Eigenlijk nog beter naar Groot Brittanië zelf en daar filialen bezoeken (maar dan wil ik gelijk ook andere supermarktketens bezoeken).

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.