Napoleon, Zomers Lekker

napoleon zuurtjes
Al weer een tijdje terug kreeg ik een leuk linnentasje met een zonnebril, oordopjes en regenponcho’s. Alles voor een festival… Naast die festival dingen kreeg ik ook nog eens alle vernieuwde smaken van Napoleon, je weet wel die zuurtjes. Britt en Tom, beide 3-jaars studenten, wilden dit natuurlijk wel gelijk proberen (en ikzelf en Michel ook natuurlijk). Kortom alle smaken zijn inmiddels geproefd.

Over Napoleon

Napoleon is bedacht in 1912 door de Antwerpse bakker Louis Janssen van bakkerij In Den Gouden Bol. Hij wilde in navolging van een collegebakker nu ook snoep maken. De naam Napoleon kwam omdat een concurrent nogal opschepte over zijn praline ‘Ceasar’. De Ceasar praline ken ik niet, maar Napoleon zuurtjes wel!

Hieronder zie je een video over hoe Napoleon in de jaren 40 van de vorige eeuw werden gemaakt.

Napoleon heeft acht verschillende soorten en zit nu in een nog zomerse verpakking. Het lime-groen valt wel op in het snoepvak. De smaken: zwart-wit, cola, drop, lempur, energy, tropical, fruitmix en framboos. De zuurtjes zijn altijd ‘zoet van buiten en verrassend van binnen’. De slogan is dan ook niet voor niets: ‘Ieder zijn Napoleon!’

Wat vinden de testers er van

Wauw, zijn er echt zoveel smaken… Dat was de eerste reactie. Daarna moesten er keuzes gemaakt worden. Welke smaak werd als eerste geprobeerd? Dat werd de zwart-wit want die is gewoon lekker… Daarna werden de meloen zuurtjes gevist uit de tropical mix (alleen net van die smaak zaten er maar 2 in het zakje). De favorieten? Zelf vind ik de framboos wel erg lekker, Britt gaat voor zwart-wit, Michel voor de drop en de energy (die smaakten volgens hem naar die ouderwetse zuurtjes) en Tom kon niet zo snel een keuze maken. In ieder geval als we ook maar even weg gaan, gaat er een klein zakje Napoleon’s mee met voor iedereen wat wils.

Verkrijgbaarheid en maak kans

De acht verschillende smaken in de nieuwe verpakking kosten 1,19 (200 gram). Verder kan je met Napoleon nog kans maken op tickets voor Valtifest. Upload je foto met je zuurste gezicht via Twitter, Facebook en Instagram met de hashtack #napoleonface of via Napoleonface.nl. Dit kan nog tot vrijdag 4 september!

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.