Gewoon Gezond – Rolien Scheepbouwer & Nicoletta Tavella

Gewoon Gezond - Rolien Scheepbouwer & Nicoletta TavellaIedereen weet het eigenlijk, gezond eten is belangrijk… Alleen hoe doe je dat? Vaak denk je dat je al op de goede weg zit maar dan blijkt het toch weer niet zo te zijn en dan al die verschillende diĆ«ten, daar is toch ook geen touw meer aan vast te knopen. Kortom ik wil eigenlijk wel weten hoe het zit met voeding en vooral waarom het ene beter is dan het andere. Rolien Scheepbouwer heeft die kennis en deelt deze in Gewoon Gezond, Nicoletta Tavella maakte er de bijbehorende recepten bij. Een interessant boek dus!

Over Gewoon Gezond

Gewoon Gezond is geen dieetboek en ook geen kookboek, het is een informatief boek over voeding met een aantal recepten die gewoon gezond zijn. Je krijgt antwoord op al je vragen over waarom die groene smoothie ’s ochtends nu wel of niet gezond zou zijn. Het boek heeft een informatief deel van Rolien en een recepten deel van Nicoletta. Het informatieve deel is ingedeeld in de basis, ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, de tien gewoon gezonde geboden, gewoon gezonde voedingsmiddelen, etiketten lezen en meten is weten. Dit deel bevat enorm veel leeswerk, maar alles is op een vlotte en leuke manier geschreven en leest dus fijn.

De recepten in Gewoon Gezond

Het recepten deel begint eerst met een voorbeeldmenu en de keukentips van Nicoletta. Vervolgens krijg je recepten voor het ontbijt, de lunch, het diner en voor tussendoortjes. De recepten zijn in stappen beschreven en helemaal volgens de gewoon gezonde levensstijl die Roline al eerder beschreef. De recepten hebben meestal een korte inleiding, een aantal heeft een foto van het gerecht en een aantal recepten hebben handige tips en weetje (en handigheidjes over hoe je het recept vegetarisch of zelfs vegan kan krijgen).

Wat vind ik van het boek?

Daar kan ik een snel antwoord op geven: ik vind het een reuze interessant boek. Het is veel leeswerk, maar het bied je enorm veel inzichten over voeding. Zo weet ik inmiddels wel waarom die groene smoothie ’s ochtends nu wel of niet gezond is. Zo kan het gezond lijken, alleen wat doet ons lichaam nog meer met die voeding en dat maakt Gewoon Gezond anders dan andere boeken. De combinatie met de recepten van Nicoletta maakt het helemaal een fijn boek.

Titel: Gewoon Gezond
Auteur: Rolien Scheepbouwer & Nicoletta Tavella
Uitgever: Van Duuren Media
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789059408180
Winkelprijs: 24,95

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.