Libelle Lekker Juni 2015

Libelle Lekker Juni 2015Eén van de weinige kookmagazines welke ik lees: Libelle Lekker. Ik lees het niet elke maand, maar net die keren wanneer ik in België ben geweest en weer een vers exemplaar heb gekocht. Eigenlijk best wel gek, foodblogger en dan amper kooktijdschriften lezen… Ach ben misschien wel anders dan anderen, het boeit me namelijk niet meer zo, die kooktijdschriften (en stiekem vind ik ze ook wel prijzig). Alleen Libelle Lekker kan me dus boeien. Waarom net die, een blad wat je niet in Nederland los kan kopen? Gewoon omdat het net even anders is, toch Nederlands en beetje vakantiegevoel omdat het toch een buitenlands magazine is.

Barbecue in Libelle Lekker

Natuurlijk is het zomer in deze Libelle Lekker, kortom tijd voor een happy BBQ. Vol recepten voor een luie zondag in de zon met de barbecue aan met gegrild vlees, gepofte aardappels en fijne salades. Ook de rubriek ‘zo kookt de chef thuis’ staat in het teken van de barbecue, Peter De Clerq vertelt dat hij ook thuis achter de grill staat, in de rubriek zo doen Ilse en Wim dat gaat het over hoe je je barbecue een originele twist kan geven en in buiten koken alles wat je nodig hebt voor de barbecue.

Verder in Libelle Lekker

Zon in de keuken met de zomerse pasta, wordt er gekookt met artisjok en worden er knalsalades gemaakt. Lezen: Cathy Goyvaerts kookt voor sterren als Mick Jagger en Bruce Springsteen en andere sterren tijdens festivals en fijnproevers geven de 10 beste adressen in Gent (die Ramen-bar lijkt me geweldig). Uiteraard krijg je 12 doordeweekse recept-toppers, kookt Sofie 3 gerechten met deze keer tonijn en gaat wijnexperte Maya de wereld rond en beland ze in Porto. O ja en vergeet de recepten met kers niet zoals een broodje hamburger met kersen (en meer).

Kortom er staat heel veel lekkers in deze Libelle Lekker. Wat ik hierboven heb geschreven is nog lang niet alles hoor, want ik heb je ook nog niet verteld over het zomerse receptenboekje wat erbij zat. Ben je dus in België kijk dan ook eens bij de kooktijdschriften en blader zeker door de Libelle Lekker.

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)