Herman over bonen – Herman den Blijker & Jaap van Rijn

Herman over bonen - Herman den Blijker & Jaap van RijnBonen… Eigenlijk begint dat ook bijna een vergeten groente te worden. Eet jij nog vaak bonen? Ik niet zoveel, kapucijners en doperwten en dat is het wel zo’n beetje. Herman den Blijker vindt dat Nederland meer bonen mag eten en in navolging van de moestuintjeshype van de Albert Heijn deelde hij samen met Hak een moestuinpotje met bonenzaad uit. Jammer genoeg heb ik die nooit kunnen krijgen, maar inmiddels ligt wel het Herman over Bonen kookboek voor me, een boek wat van begin tot eind over bonen gaat.

Over: Herman over Bonen

Na het voorwoord van Herman begint het boek eerst over de historie van de boon, over wereldontdekkers die Amerika ontdekten en de bonenplanten mee naar Europa namen. Ook lees je over hoe Nederland in de voorbije eeuwen de bonen kweken en hoe er geweckt en gedroogd wordt met bonen. Natuurlijk lees je ook een stuk over de verschillende boonsoorten. Daarna beginnen de recepten met allemaal één of meerdere boonsoorten in de hoofdrol. De recepten zijn ingedeeld in bonen op brood, soep met bonen, Zeeuws-Vlaanderen, koken in de bonenmeel, salades met bonen en hoofdgerechten met bonen. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en zijn voorzien van een foto van het uiteindelijke gerecht. Alvast kijken? Hier is een inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al in het begin schreef heb niet zoveel met bonen. Onlangs heb ik nog wel een wrap-taart met een blikje met allerlei voor mij exotische bonen gemaakt. Herman over bonen is dan ook wel een eye-opener voor mij, al weet ik niet of ik gelijk al de sterren van de hemel ga koken met bonen in de hoofdrol. In ieder geval heeft het kookboek wel originele recepten over bonen en recepten zoals alleen Herman den Blijker die kan bedenken, lekker en robuuste recepten.

Korting met Hak!

Via een kortingscode in de deksels van de potjes HAK bonen krijg je 5 euro korting via Bol.com. Deze actie loopt nog tot 5 juli 2015!

Titel: Herman over bonen
Auteur: Herman den Blijker & Jaap van Rijn
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789059566354
Winkelprijs: 16,95

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.