De Smaak van de Amish – Han Wilmink

De Smaak van de AmishAmish, een geloofsovertuiging die kenbaar is aan het eenvoudige leven. Ik kende deze geloofsovertuiging wel van televisie en tijdschriften, maar hoe het precies in elkaar zit, geen idee. Han Wilmink, een kokende dominee, reisde af om zich in hun cultuur te verdiepen en dan natuurlijk met name naar hun keuken en religie. Hieruit is het boek De Smaak van de Amish ontstaan. Een boek met pure gerechten en achtergrond verhalen over de Amish. Een boek over een bijzondere religie.

De Smaak van de Amish

Over De Smaak van de Amish

Eeuwenlang houden de Amish hun eigen levensstijl terwijl de wereld snel veranderd, waarom veranderen zij niet mee naar de moderne tijd? Wat is het geheim van deze mensen? Dat waren vragen die Han Wilmink zich afvroeg. Eind september, begin oktober 2012 bezocht hij een groep Amish in Pennsylvania en met een koffer vol kookboeken kwam hij thuis en ontstond beetje bij beetje dit kookboek. Een kookboek met dus pure gerechten, want al die pakjes en zakjes bestonden natuurlijk toen nog niet. Het boek is ingedeeld in seizoenen, net zoals de Amish leven ‘met het ritme van de seizoenen’: lente, zomer, herfst en winter. De recepten worden afgewisseld met verhalen over de Amish. De recepten hebben een inleiding en zijn vaak voorzien van een foto van het gerecht. Het recept is altijd duidelijk beschreven.

De Smaak van de Amish

Wat vind ik van het boek?

De Smaak van de Amish vind ik een bijzonder boek. Het leven van de Amish wordt mooi verteld, anders dan wat je bijvoorbeeld op televisie ziet, met veel meer respect voor hun geloof in ieder geval. Het vertellende wordt op een fijne manier afgewisseld met lekkere recepten. Zo lijkt me de cake met rode biet en chocolade wel erg lekker en kennelijk is deze combinatie van biet en chocolade ouder dan ik dacht, ik dacht dat het iets hips was van de laatste tijd. Kortom de smaak van De Amish is een mooi boek geschreven door een boeiend vertellende dominee.

Titel: De Smaak van de Amish
Auteur: Han Wilmink
Uitgever: Kok
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789043521987
Winkelprijs: 24,50

(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.