Groene Sapjes – Fern Green

Groene Sapjes - Fern GreenEen blender en een sapcentrifuge heb ik wel, maar de laatste tijd gebruik ik ze minder vaak. Dat komt omdat ik de laatste tijd niet op de markt ben geweest en daar haal ik eigenlijk het liefst het fruit. In ieder geval ben ik al wel inspiratie aan het op doen met de sapjes uit het boek Groene Sapjes van Fern Green. Ze maakt sapjes met veel vers fruit en gezonde groenten maar ook met minder voor de hand liggende producten. Ik ben benieuwd!

Over Groene Sapjes

Na een inleiding over apparatuur, supergroenten en een eenvoudige detoxkuur beginnen de recepten voor de groene sapjes. Deze zijn ingedeeld in: Sapjes, Smoothies en Shots & Melk van noten & zaden.

Groene Sapjes - Fern Green

De recepten zijn heel eenvoudig, je doet alles in de sapcentrifuge of blender. De ingrediënten zijn allemaal apart gefotografeerd zodat je in één oogopslag ziet wat je nodig hebt. Daarnaast staat bij elk recept waar het goed voor is. Is het bijvoorbeeld goed voor onder andere je stofwisseling, je immuunsysteem en spijsvertering. Net onder de titel staat of het sapje of smoothie zoet of hartig is (of een beetje zoet). Kan handig zijn als je geen idee hebt hoe de smaak zou kunnen worden. Van elke smoothie of sapje krijg je ook een foto van het resultaat en niet alle sapjes zijn groen hoor.

Groene Sapjes - Fern Green

Wat vind ik van het boek?

Zelf heb ik niet veel geëxperimenteerd met groenten in de sapjes, hooguit eens een wortel. Ik heb wel sapjes van de supermarkt gedronken met boerenkool, spinazie en komkommer er in. Kortom ik lust het wel. Veel van de recepten in Groene Sapjes zijn met groenten en zijn dus vaak hartig. Het zijn echt sapjes die je zou drinken bij een detoxkuur of wanneer je helemaal op de gezonde tour wilt gaan. Sommige sapjes en smoothies gaan voor mij te ver, gewoon omdat ik van de ingrediënten weet dat het bitter is en als ik ergens een hekel aan heb is het een bittere smaak. Daarnaast zijn er ook genoeg sapjes en smoothies die ik wel zou drinken. Kortom ik moet snel weer naar de markt en in plaats van fruit moet ik dan ook wat meer groenten meenemen voor de sapjes.

Titel: Groene Sapjes
Auteur: Fern Green
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789023014348
Winkelprijs: 12,50

(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.