Recepten uit Tokyo – Maori Murota

Recepten uit Tokyo - Maori MurotaVroeger riep ik altijd dat ik naar Japan wilde, dat kwam ook omdat ik ooit met school-tv veel over Japan leerde en zelfs wat Japanse tekens kon schrijven (nu niet meer overigens). Uiteindelijk ben ik nooit naar Japan geweest, maar heb ik wel van Japanse chefs sushi leren maken in het Okura. Alleen er is zoveel meer dan alleen maar sushi, dat werd tijdens die workshop wel verteld. Ook al maakt de westerse eetgewoontes hun opmars in Japan er is gewoon een hele keuken die nog, door mij, ontdekt kan worden. Daarom ben ik blij met het boek Recepten uit Tokyo van Maori Murota.

 voorbeeld Recepten uit Tokyo Maori Murota

Over Recepten uit Tokyo

In Recepten uit Tokyo neemt de Japanse Maori Murota je mee op een ontdekkingsreis door de Japanse keuken. Sushi kent iedereen wel, maar de Japanse keuken biedt zoveel meer, want wat is nu een origineel Japans ontbijt en wat zijn nu die zoete tussendoortjes. Het boek is ingedeeld in asa teishoku (ontbijt), ohiru (lunch), bento (bentoboxen), oyatsu (zoete tussendoortjes), izakaya (tapasbars) en uchishoku (familiekeuken). De recepten in dit boek zijn uitgebreid beschreven en verwijzen soms door naar een ander recept. Alle recepten hebben een foto van het gerecht en bij een groot aantal recepten staan handige tips. Verder staan er verschillende reportages in het boek zoals onder andere een reportage over namaakgerechten, over de tapasbars in Tokyo en over de soba meester. Uiteraard krijg je achter in het boek een korte uitleg over de Japanse groenten (yasai), noodles (men) en welke spullen je in de keuken nodig hebt.

Recepten uit Tokyo winkel met nep eten

Wat vind ik van het boek?

Verrast, dat was ik door Recepten uit Tokyo. Ik dacht dat de Japanse keuken vooral op vis en lichte soepen was gebaseerd, maar dat is niet waar er worden ook genoeg gerechten met vlees bereid. Er is een afwisseling tussen recepten met vis, vlees en vegetarisch (al vind ik de laatste wel wat in de minderheid). Het kan natuurlijk zo zijn dat je ingredi├źnten die in dit boek staan niet bij de supermarkt te koop zijn, maar goed een tripje naar de toko is toch ook een leuke ontdekkingsreis? In ieder geval ben ik op ontdekkingsreis door Tokyo en Japan, een voor mij nieuwe keuken ontdekken. Recepten uit Tokyo is zeker een mooi (en lekker) boek, een aanrader!

Recepten uit Tokyo sushi cursus

Hierboven zie je een korte cursus sushi maken, want ook dat hoort gewoon bij de Japanse keuken!

Titel: Recepten uit Tokyo
Auteur: Maori Murota
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789461431127
Winkelprijs: 24,95

(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.