Toen was koken heel gewoon – Lisette Bossert

Toen was koken heel gewoon - Lisette BossertAlleen al van de titel werd ik al enthousiast ‘Toen was koken heel gewoon’ en na het zien van wat foto’s die vooruit gestuurd waren nog meer. Ik vond het dus super leuk om tijdens de Culiperslunch bij het kraampje van uitgeverij Loopvis het boekje eindelijk in het echt te mogen zien en te kunnen doorbladeren. Het boekje was echt net vers van de pers en de uitgeefster was er heel trots op, en terecht. Helemaal blij werd ik toen ik het boekje ook nog eens mee naar huis mocht nemen om er een recensie over te schrijven. In de trein naar huis heb ik het nog eens van voor naar achter doorgelezen en ik ben nog steeds enthousiast!

Toen was koken heel gewoon - Lisette Bossert

Over: Toen was koken heel gewoon

Schrijfster Lisette Bossert neemt je mee terug naar smaakherinneringen van vroeger en voert bijzondere gesprekken hierover en over de rol van lekker eten in het leven met mensen die in de jaren 50 en 60 zijn opgegroeid zoals onder andere theatermaker Beppe Costa, balletdanseres Alexandra Radius en freelance culinair journalist Janny de Moor. Per gesprek krijg je recepten van de geïnterviewde persoon zoals een recept voor rolletjes rollade van de oma van Janny de Moor, gevulde paprika’s van Tjeu van den Berk en parfait van vlierbloesem van Machteld Huber. De recepten en interviews worden afgewisseld met reclames en artikeltjes uit de jaren 50 en 60.

Toen was koken heel gewoon - Lisette Bossert

Wat vind ik van het boek?

Dat heb je inmiddels wel gelezen, ik ben super enthousiast over Toen was koken heel gewoon. Dat is niet gek hoor want zo heb ik thuis ook hele jaargangen van TIP (nu bekend als delicious.) vanaf het allereerste nummer uit 1978. Ik kookte toen nog niet hoor, toen was ik amper 5 jaar oud. Van die oude Tip’s genoot ik al van die oude reclames, artikelen met moderne apparatuur uit die tijd (wat nu hopeloos ouderwets is) en de gerechten die heel anders zijn dan de gerechten zoals ze nu worden gekookt. Ook koken gaat dus met zijn tijd mee!

Toen was koken heel gewoon - Lisette Bossert

Over Loopvis

Goed om te weten is dat Loopvis, een eenmansuitgeverij van Marije Sietsma, een duurzame aanpak heeft. Het drukwerk, dus ook dit boek, wordt gedrukt bij één van de duurzaamste drukkers in Nederland: Drukkerij Tienkamp in Groningen. Door een waterloos offset techniek, het gebruik van plantaardige inkt en FSC-gecertificeerd papier heeft het drukken van onder ander dit boek van Loopvis een zo laag mogelijke impact op het milieu. Daarnaast wordt er niet weggegooid. Gedrukte pagina’s die niet in een boek terecht komen worden hergebruikt in een andere bestemming zoals promotiemateriaal of leuk inpakpapier.

Titel: Toen was koken heel gewoon
Auteur: Lisette Bossert
Uitgever: Loopvis
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789081764872
Winkelprijs: 9,90

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.