Natuurlijk Lekker Basiskookboek – Monique van der Vloed

Natuurlijk Lekker Basiskookboek - Monique van der VloedIk eet zelf suiker, drink gewoon melk en eigenlijk alles wat als ‘meuk’ wordt gezien qua eten. Toch ben ik wel geïnteresseerd in andere voedingsideeën. Hoe kan je zo natuurlijk mogelijk koken? Lijkt mij altijd heel moeilijk want hoe krijg je smaak, net die smeuïgheid of net dat ene wat je zo makkelijk krijgt met suiker. Eigenlijk hoeft het niet moeilijk te zijn en dat blijkt wel uit het boek van Monique van der Vloed: Natuurlijk Lekker Basiskookboek. Een boek met 225 recepten die 100% natuurlijk zijn.

frikadellen natuurlijk lekker basiskookboek

Over: Natuur Lekker Basiskookboek

Het boek neemt je mee terug naar de basis. Koken met alleen natuurlijke ingrediënten, dus bijvoorbeeld geen geraffineerde suikers. Na een voorwoord en een uitgebreide inleiding over natuurlijk en biologisch beginnen de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: 1. ontbijt en lunch, 2. brood en broodproducten, 3. snacks en tussendoortjes, 4. koekjes, taart, cake en gebak, 5. soepen, salades en sauzen, 6. vegetarische snacks en burgers, 7. pizza, pasta en pastasauzen, 8. gerechten uit binnen- en buitenland, 9. ijs, desserts en dessertsauzen, 10. pannenkoeken en poffertjes, 11. chocolade, snoep, drop en chips, 12. dranken en 13. smaakmakers. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding. De recepten zijn duidelijk in stappen beschreven en bijna allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn voornamelijk gemaakt voor vier personen, maar ook soms ook voor maar twee of drie personen.

natuurlijk lekker basiskookboek inkijkje

Wat vind ik van het boek

Natuurlijk Lekker Basiskookboek is voor mij een informatief kookboek. Ik kom namelijk allerlei ingrediënten tegen die ik niet ken zoals Keltisch zeezout en erythritolsuiker, en dingen waar ik wel van gehoord hebt maar nog nooit mee hebt gewerkt qua koken zoals boekweitmeel, quinoameel en wijnsteenbakpoeder. Qua recepten viel mij het recept voor frikadellen op, zelf heb ik die ook weleens gemaakt met gewoon kippengehakt en allerlei kruiden, maar in dit recept werd tempeh en vegetarisch gehakt gebruikt. Grappig om eens te gaan proberen. Verder valt het boek op door de stevige kaft, het straalt uit dat je het boek vaak kan gebruiken. Ik denk dat het Natuurlijk Lekker Basiskookboek een fijn kookboek is voor mensen met een allergie en voor mensen die er een natuurlijke, biologische levenswijze op na houden. Voor mij is het Natuurlijk Lekker Basiskookboek een ontdekkingstocht door de natuurlijke en biologische kookwijze.

Titel: Natuurlijk Lekker Basiskookboek
Auteur: Monique van der Vloed
Uitgever: Van Duuren Media
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789059408173
Winkelprijs: 24,95

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.