Vegatopia: Het Kookboek

Vegatopia: Het KookboekSinds internet voor steeds meer mensen beschikbaar werd, toen nog met inbelmodems en dergelijke, bestaat de site Vegatopia al. Al meer dan 20 jaar! Een echt icoon op internet van vegetarische receptensites. Nu is er dan eindelijk een kookboek uitgebracht met het beste en lekkerste van al die jaren Vegatopia, helemaal gemaakt van recept tot gerecht tot foto door de redactie van Vegatopia. Het is een boek geworden vol toegankelijke vegetarische recepten.

Over Vegatopia: Het Kookboek

Vegatopia is zoals ik al schreef al meer dan 20 jaar een no-nonsense vegetarische inspiratie site voor elke dag en dat idee is nu in het Vegatopia kookboek gegoten.

inkijkje recept vegatopia het kookboek

Recepten

De recepten zijn ingedeeld per dag: makkelijke maandag, dinsdag currydag, woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, vrijdag snackdag, feestelijke zaterdag en zoete zondag. De recepten hebben een korte inleiding, zijn in duidelijke stappen beschreven en hebben een foto van het gerecht zelf. Verder vind je bij veel recepten handige tips over hoe je het bijvoorbeeld kan bewaren als je teveel hebt gemaakt. De recepten zijn heel divers en eigenlijk als je ze maakt mis je het vlees of de vis eigenlijk niet. Smaak dat is belangrijk!

artikel inkijkje vegatopia het kookboek

Niet alleen recepten

Leuk is ook dat elk hoofdstuk een artikel heeft wat eet-gerelateerd is. Zo lees je in het hoofdstuk Dinsdag Currydag een stuk over allerlei ingredi├źnten uit de Aziatische toko en van de Midden-Oosten en Turkse supermarkten en in Hollandse Donderdag lees je weer een artikel over kinderen en vegetarisch eten. Kortom naast lekkere recepten ook nog reuze informatief!

inkijkje zoet recept vegatopia het kookboek

Wat vind ik van Vegatopia: Het Kookboek?

Vegatopia ken ik natuurlijk wel als site, ik was dus reuze benieuwd naar het kookboek. Ik ben dan wel niet vegetarisch, maar regelmatig wil ik wel eens vegetarische recepten maken en bij voorkeur dan recepten die lekker, makkelijk en snel te maken zijn. Dat lukt dus zeker met de recepten uit Vegatopia: Het kookboek. Waar ik ook erg blij mee ben is dat het boek heerlijke kleurrijke foto’s heeft. Niet zo steriel en met die planken ondergronden en dergelijke die je nu op veel blogs en in veel magazines tegenkomt. Gewoon echt foto’s die echt horen bij Vegatopia. Kortom ik vind het gewoon een heel leuk (en lekker) kookboek, zeker een aanrader als je ook eens wat vaker vlees en vis wilt laten staan!

Titel: Vegatopia: Het Kookboek
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789046818732
Winkelprijs: 22,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.