De Would-Be Chef – Sven Ornelis

de would be chefOp een regenachtige zaterdagochtend gingen we richting het zuiden, naar Mechelen om precies te zijn en dat om een kookboek te kopen. Dat moet wel een bijzonder kookboek zijn. Sowieso wilde ik De Would-Be chef van Q-Music DJ Sven Ornelis al hebben, ik had al wat voorbij zien komen via social media, en heel toevallig signeerde hij in Mechelen wat vanuit Veenendaal niet al te ver weg was. Natuurlijk had ik het boek ook wel via internet kunnen bestellen, maar eentje met een handtekening is toch veel specialer (en een dagje België vind ik helemaal niet erg).

Kip Cola in De Would-Be Chef inkijkje

Over De Would-Be Chef

Na wikken en wegen heeft Sven Ornelis zijn eerste kookboek uitgebracht? Zijn mijn recepten wel goed genoeg en wil iemand wel mijn boek kopen? Na een paar weken is het al toe aan een tweede druk en staat het op de tweede plek in de Vlaamse boekentop 10! Maar waarom heet het Would-Be chef, omdat Sven geen echte chef is, maar kookt omdat hij het leuk vindt, koken met een beetje van dit en een beetje van dat gewoon omdat het misschien weleens lekker kan zijn.

De Would-be chef gehaktbroodje

De Would-Be Chef: Het Boek

Het boek is ingedeeld in: Makkelijke Hapjes, De Smakelijke Kindertijd, Pimpen Mag, Lekker Feestelijk, Uit de Zee, Lekker Licht, Reizen in je Bord, Voor de Carnivoor, Stelen bij de echte Chefs en Desserts. Verhalend worden de recepten ingeleid en vervolgens kan je in duidelijke stappen aan de slag. De ondertitel van het boek ‘iedereen kan koken’ en dat gaat ook zeker lukken met de receptuur. Bij elk recept staat natuurlijk een foto van het gerecht. Naast al die foto’s van de recepten staan er ook persoonlijke foto’s in van Sven Ornelis die je misschien wel eens eerder bent tegengekomen via zijn Instagram en andere social media.

signeersessie  de would-be chef Sven Ornelis Mechelen Anja

Wat vind ik van het boek?

Dat heb je natuurlijk in het begin al gelezen, ik moest persé De Would-Be Chef hebben en het is ook een goede aankoop geweest. De Would-Be Chef heeft recepten die ik ook zo zou kunnen koken. Snel, makkelijk en soms ook gewoon eens met een potje pesto uit de supermarkt. Sven Ornelis is misschien niet heel bekend in Nederland (wellicht ken je zijn column nog uit de Trouw), maar misschien komt daar wat verandering in en niet als dj maar als kookboekschrijver?


In deze YouTube maakt Sven Ornelis een snelle trifle

Titel:De Would-Be Chef
Auteur: Sven Ornelis
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789089315168
Winkelprijs: 24,95

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.