Rachel Khoo’s Kookschrift

Rachel Khoo's Kookschrift boekcoverRachel Khoo’s Kookschrift is zo’n kookboek wat heerlijk opvalt tussen alle andere kookboeken. Heerlijk die kleurrijke boekcover, ik houd daar wel van, voor mij is het al een trigger om het boek op te pakken en er door te bladeren. Sowieso ben ik na haar eerste twee kookboeken wel een beetje fan van Rachel Khoo. Kortom dubbel zo blij met dit derde kookboek!

Over Rachel Khoo’s Kookschrift

Kleur, illustraties, foto’s en natuurlijk recepten dat is Rachel Khoo’s kookschrift. Vol met alle grappige illustraties, foto’s van plekken waar Rachel zelf is geweest en anekdotes. Het boek is traditioneel ingedeeld in: voorgerechten, hoofdgerechten, zoet en zelfgemaakt lekkers. Naast deze hoofdstukken zijn er nog twee hoofdstukken zonder recepten: benodigdheden en aantekeningen en ingrediënten.

Inkijkje Rachel Khoo's Kookschrift recept
De recepten in het boek zijn uitgebreid beschreven en hebben een foto van het gerecht, die is uiteraard gemaakt door Sir David Loftus. In het boek staan overigens meer dan 100 recepten met veel handige tips.

Wat vind ik van het boek?

Over de boekcover heb ik al in het begin vertelt dat ik daar blij van wordt, en nog blijer dat het hele boek in dezelfde stijl is. Opvallend vind ik de ronde hoeken van de pagina’s, dat maakt het nog meer de stijl van een kookschrift. Kortom goede styling van het boek.

illustraties fotopagina rachel khoo's kookschrift
Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal weg van pagina’s zoals hierboven, foto’s in Instagram stijl en kleurrijke illustraties die paginavullend zijn. Verder vind ik de recepten die Rachel Khoo maakt net even anders, ze geeft vaak aan bekende gerechten haar eigen twist. Wat wel weer leuk is is dat je op haar recepten weer goed verder kan variëren.

Titel: Rachel Khoo’s Kookschrift
Auteur: Rachel Khoo
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789021558752
Winkelprijs: 24,99

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.