Pickwick Double Green Thee

Pickwick Double Green Thee
Er zijn weer nieuwe Pickwick theesmaken, drie verschillende ‘double green’ thee. Double green? Dat is een groene thee met twee groene ingrediĆ«nten. De smaakcombinaties vond ik bijzonder toen ik ze voor het eerst zag, wat dacht je bijvoorbeeld van komkommer en munt? Ik proefde het en had eigenlijk al zoiets van dit is wel een favoriete thee voor zonnige dagen!

Over Pickwick Double Green

Pickwick Double Green is een nieuwe lijn van Pickwick. De Double Green thee heeft een basis van groene thee en daarbij twee groene ingrediƫnten. De Double Green lijn bestaat uit drie verschillende smaken: appel & citroengras, komkommer & munt en druiven en citroenverbena. De drie nieuwe smaken zijn mild en fris.

Verschil zwarte thee en groene thee

Groene thee wordt steeds meer gedronken ten opzichte van zwarte thee. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen groene en zwarte thee? Het verschil is de verwerking van de theeblaadjes. Zwarte thee ondergaat een natuurlijk proces waarbij bladsappen in aanraking komen met zuurstof. Hierdoor oxideren de blaadjes en veranderd de kleur. Bij groene thee vindt geen oxidatie plaats maar worden de blaadjes direct na de pluk gestoomd, waardoor de blaadjes hun groene kleur en specifieke smaak behouden.

Pickwick Double Green Thee zakjes

Wat vind ik van de nieuwe theesmaken?

Ik ben fan! Ik was eerst nog een beetje huiverig bij de smaakcombinaties, want zouden de smaken niet te sterk zijn maar dat bleek helemaal niet het geval te zijn. De smaken waren bij alle drie mild en fris. Heerlijk. Mijn favoriet is de komkommer & munt, maar deze smaak wordt op de voet gevolgd door de andere twee smaken. Wat ik wel doe is het water koken tot 100 graden, dan zo’n 3 minuten laten afkoelen en daarna pas het zakje er in. Ooit heb ik geleerd dat groene thee zo op het lekkerst is. Deze smaken ga ik in ieder geval vaker kopen. Een zonnige dag, een double green thee… heerlijk!

Waar te koop?

Pickwick Double Green is vanaf half maart verkrijgbaar bij de bekende Nederlandse supermarkten. De adviesprijs is 1,65.

(153 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)