Jam die geen jam mag heten: Confivia Fruitspreads

Jam die geen jam mag heten: Confivia Fruitspreads

Jam die geen jam mag heten… Waarom zou je zeggen? De fruitspreads van Confivia bestaan 90% uit vruchten en de andere 10% uit voornamelijk suiker. De naam Jam is beschermd door de Nederlandse Warenwet. Zo moet een jam bepaald gewicht per kilo hebben aan vruchtenpulp en is ook het percentage suiker beschermd. Alles wat dus een lagere percentage heeft aan suiker mag geen jam heten. Overigens is jam een echt Nederlands woord, in BelgiĆ« heet het bijvoorbeeld weer confituur.

Het verhaal van Confivia

Het begon met een wandeling over de markt waar kisten vol aardbeien te koop waren. Mooi om jam mee te maken. Alleen toen kwam de bedenker van Confivia, Bart, er achter dat de meeste jams werden gemaakt met slechts 50 gram fruit per 100 gram jam. De rest was voornamelijk suiker. Tijd dus voor iets anders met veel minder suiker. Wekenlang experimenteren resulteerde in een mooi recept met 90 gram fruit per 100 gram jam en ja dan mag het dus geen jam meer heten, maar fruitspread. In ieder geval Confivia is ontstaan en met de start bij 2 supermarkten was er dus een bedrijfje ontstaan.

De smaken van Confivia

op dit moment zijn er verschillende smaken Confivia fruitspreads verkrijgbaar: aardbei (heerlijk vertrouwd) en perzik (zomers). Daarnaast ook fruitcombinaties van framboos & aardbei en kers & appel. Echte fruitsmaken! De fruitspreads van Confivia doe je natuurlijk op brood, maar wat dacht je bijvoorbeeld door de yoghurt of bij kaas? Of nog lekkerder jamkoekjes maken (die dan geen jamkoekjes mogen heten).

Waar te koop?

De Confivia fruitspreads zijn te koop via de webshop en kosten 2,89 per potje van 210 ml. Naast de webshop zijn er ook nog verschillende plekken in Nederland waar je de Confivia fruitspreads kan kopen (nu nog voornamelijk in Amsterdam, maar wie weet komt daar snel verandering in!).

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.