Numi Savoury Tea Carrot Curry: Worteltjesthee

Numi Savoury Tea Carrot Curry worteltjesthee

Mijn collega’s gingen tijdens de lunch naar de EkoPlaza en voor de verandering liep ik eens mee. Even wat frisse lucht snuiven. Zoals ik altijd was ik nieuwsgierig naar de theetjes. Echt een heleboel smaakjes hadden ze en deze Numi Savoury Tea viel mij zo op, alleen die dag niet meegenomen. Alleen die thee bleef maar in mijn hoofd spoken, dus een dag later tijdens de lunch nog maar een keer naar de EkoPlaza gelopen en een Numi Savoury Tea gekocht. Ik koos voor de smaak carrot curry (wortel curry), ik kon ook nog kiezen uit de smaken fennel spice (venkel specerijen), spinach chives (spinazie bieslook) en tomato mint (tomaat munt). Waarom ik carrot curry koos? Ja worteltjes thee, ik moest aan dat mopje denken van het konijn die elke dag aan de bakker vroeg of hij worteltaart verkocht.

Over Numi Savoury Tea Carrot Curry

Numi Savoury Tea is eigenlijk niet echt een thee, maar ook geen soep. Het zit er een beetje tussen in. De thee heeft de smaken van een Indiaase curry: wortelen, koriander, kerrie, gember, ui en koenjit met de toevoeging van cafeĆÆnevrije groene thee. De thee kan je gebruiken als snack tussendoor om de trek te stillen, of als toevoeging bij het koken van rijst of noodles of als toevoeging bij een soepje. Deze savoury tea laat je 10 minuten trekken (langer of korter kan ook heel goed) en daarna knijp je het zakje nog even uit voor extra smaaksensatie. Deze thee is ook heel geschikt, volgens de verpakking dan, als je ‘under the weather’ bent (kortom als je grieperig bent).

Numi Savoury Tea Carrot Curry worteltjesthee zakjes

Wat vind ik er van?

eigenlijk had ik verwacht dat ik deze thee helemaal niet lekker zou vinden. Gelukkig overwon mijn nieuwsgierigheid het, kocht ik toch een pakje van deze carrot curry thee en bleek ik het gewoon erg lekker te vinden. Het ruikt echt naar een Indiaase curry en heeft iets weg van een soepje maar is ook weer lichter dan bijvoorbeeld een drinkbouillon en helemaal niet zo zout als drinkbouillon. Eigenlijk ben ik nu ook wel nieuwsgierig naar de andere theetjes. Zeker de tomaat-variant. Alleen de prijs, die is misschien wat hoog maar als je uit gaat rekenen wat een zakje cup-a-soup kost in vergelijking met een zakje Numi Savoury Tea dan is de Numi Savoury Tea maar een paar cent duurder.

Wat kost een pakje Numi Savoury Tea?

Een pakje Numi Savaoury Tea kost 4,99 en bevat 12 zakjes. De theezakjes zijn overigens biologisch afbreekbaar en de thee is halal en kosjer.

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.