De Paleo Chef – Pete Evans

De Paleo ChefPaleo lijkt steeds meer terrein te winnen als levensstijl. Zo weet ik dat een collega van mij helemaal volgens Paleo eet en een ander er weer geïnteresseerd in is. Paleo is een levensstijl waarbij je onbewerkte, duurzame producten gebruikt met uitsluitend groenten, fruit, eieren, vis, gevogelte, vlees, zaden, noten en natuurlijke oliën. Pete Evans, een Australische chef-kok, is met deze levenswijze aan de gang gegaan en maakte dit boek De Paleo Chef.

Over het boek: De Paleo Chef

Na de inleiding van Pete Evans is De Paleo Chef ingedeeld in: ontbijt, groenten, bijgerechten en snacks, vis en zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes en basisrecepten. De recepten hebben een inleiding en zijn vervolgens in uitgebreide stappen beschreven. De recepten, op de basisrecepten na, zijn voorzien van een foto van het gerecht. De Paleo Chef is inmiddels het achtste kookboek van Pete Evans maar het eerste boek wat in Nederland is verschenen. In het boek staan meer dan 100 recepten van tonijn op norichips tot gehaktballen in chipotlesaus en van rösti van zoete aardappel en chaismoothie.

Inkijkje paleo chef pete evans

Wat vind ik van het boek?

Paleo is eigenlijk terug naar de oertijd, recepten zonder onnodige dikmakers en van nature gluten-, lactose- en graanvrij zijn. Kortom het boek is uitermate geschikt voor mensen met voedselallergieën en intoleranties. Dit boek laat eigenlijk zien dat Paleo heel divers kan zijn, en dat je er ook heel culinair mee aan de gang kan gaan en ook als je niet aan Paleo doet dan kan je er ook genoeg inspiratie uit halen, of als je bijvoorbeeld een glutenintolerantie hebt.

Nog een inkijkje Paleo chef pete evans

Titel: De Paleo Chef
Auteur: Pete Evans
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789048825615
Winkelprijs: 29,99

(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.