Nespresso Volluto vs Nespresso Volluto Decaffeiniato

Nespresso Volluto en Nespresso Volluto Decaffeiniato
Net als George Clooney in verschillende Nespresso reclames drinken we zelf ook vaak de Volluto van Nespresso. Nu blijkt dat Nespresso van drie populaire grand cru’s: Arpeggio, Volluto en Vivalto lungo, een alter-ego heeft gemaakt herkenbaar aan een rode stip op de capsule. Deze alter-ego’s zijn cafeïnevrij, decaffeiniato grand cru’s dus. Michel en ik waren benieuwd naar onze favoriete smaak of deze nog steeds zo lekker is. Kortom tijd voor een test!

Over Nespresso Volluto Decaffeiniato

De Nespresso Volluto Decaffeinato is zoet en zacht en heeft dezelfde rijke smaken en ronde body als de originele Volluto Grand Cru. Door de zuivere Arabica-bonen apart te branden worden de specifieke kenmerken extra benadrukt. Tijdens een kortere branding onthullen de zoete, biscuitachtige accenten van de Braziliaanse Arabica zich. De frisse en fruitachtige tonen van de Colombiaanse Arabica-variëteiten blijven juist behouden bij een langere, maar lichtere branding. Intensiteit 4

Nespresso Volluto Decaffeiniato

Natuurlijk proces

Nespresso geeft zelf aan dat er twee verschillende natuurlijke methoden worden gebruikt om de groene bonen van cafeïne te ontdoen zonder gebruik van schadelijke organische oplosmiddelen. Er is een proces met water en een proces met CO2 (kooldioxide). Naast de milieuvriendelijke decafenieringsprocessen zijn er ook geadvanceerde brandtechnieken vereist om de hetzelfde smaak- en aromaprofiel te komen. Het kan dus zijn dat er kleine verschillen zijn tussen de originele grand cru’s en de alter ego’s. Sowieso hebben beide koffies dezelfde strenge controle op gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Nespresso Volluto vs Nespresso Volluto Decaffeiniato

Alleen hoe test je dan echt de beide Volluto’s? Kijken, ruiken en proeven. Michel is de echte Volluto kenner. Proeft hij het verschil als ik in plaats van de gewone Volluto de Volluto Decaffeiniato voorzet? Het antwoord is Nee! Hij proefde geen verschil. Kortom de Volluto Decaffeiniato zal hier ook vaker gedronken worden!

Nespresso Volluto Decaffeiniato

Nespresso Volluto Decaffeiniato is verkrijgbaar in een etui van 10 capsules en kost 3,70

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.