Uitproberen: De Marley Spoon Box

Net als veel meer andere bloggers mocht ook ik de Marley Spoon box uitproberen. Vorige week woensdag kreeg ik dan ook een doos met ingrediënten voor twee maaltijden voor twee personen. Wat vond ik er van?

Marley Spoon Box
Ik had al een paar weken de nieuwsbrief gezien met allerlei maaltijden er op. Ik bestelde de box op een dag dat ik ook echt thuis was, want om de box nu op het werk te laten bezorgen dat is ook weer zo’n gesleep in de trein (en het past gewoon niet eens in onze afdelingskoelkast). De bestelling liep wat moeizaam, reden was dat mijn Safari browser weigerde de site te openen, er zou wat mis zijn met de veiligheidscertificaten, op mijn werk via Internet Explorer op een Windows machine ging het prima. Ik kon aangeven welke gerechten ik wilde en voor hoeveel personen. De minimale hoeveelheid per gerecht is 2 personen en je moet minstens twee gerechten bestellen a 12 euro per persoon (of 9,50 als je een abonnement hebt). In mijn regio werd er bezorgd op onder andere woensdag tussen 9:00 en 13:00. Een dag van te voren kreeg ik een mailtje dat mijn box om 11:29 zou worden bezorgd met een speling van een half uur eerder of een half uur later.

Het Bestelproces en Bezorging

Rond 10 uur werd ik gebeld door Marley Spoon dat de koerier 1 1/2 uur vertraging had. Fijn om te weten. Gelukkig hoefde ik niet de deur uit, anders was het wel bij de buren bezorgd. Iets over 12 uur kwam er een busje aanrijden, waarop reclame stond van een andere versbox, vreemd. Er werd bij mij aangebeld, het was dus gewoon de box van Marley Spoon. In de doos twee papieren zakken met ingrediënten voor de twee bestelde maaltijden (en veel papier tegen het schuiven in de doos), twee receptkaarten en een persoonlijk kaartje.

Marley Spoon Box
Op elke zak een sticker met de naam van het gerecht.

Maaltijd nummer 1:

Marley Spoon Box
Het eerste gerecht wat ik maakte was de ‘mooie kogelbiefstuk met Indonesische ketjap manis noedels en broccoli uit de wok’. Hierboven zie je de ingrediënten die je van Marley Spoon krijgt. Van de noodles heb ik 1 streng minder gebruikt (zoveel noodles eten we niet) en ook van de koriander heb ik niet alles gebruikt.

Marley Spoon Box
Op de voorkant van de receptkaart staat een foto hoe de maaltijd er uiteindelijk uit hoort te zien, er staan wat korte informatie op over onder andere de bereidingstijd en de aantal calorieën, een wijntip en een tafelverhaal.

Marley Spoon Box
Op de achterkant staat in stappen beschreven en getoond hoe je de maaltijd hoort te bereiden. Grotendeels heb ik het wel gevolgd.

Marley Spoon Box

Zo zag mijn maaltijd er uit. Het recept staat natuurlijk op Brutsellog. Oordeel van het gerecht: Biefstuk was mals en had smaak. De noodles waren lekker maar niet speciaal.

Maaltijd nummer 2:

Marley Spoon Box
Vrijdag maakte ik met deze ingrediënten de ‘varkenshaas in romige mosterdsaus met pastinaak en appel met daarbij toe aardappels uit de oven’. Op de foto ben ik vergeten de kuipjes honing erbij te zetten.

Marley Spoon Box
Mocht het overigens helemaal niet lukken met het bereiden van het gerecht dan kan je de Marley Spoon kookhotline bellen: 030-8080506 woensdag t/m zaterdag tussen 17:00 en 20:00.

Marley Spoon Box
Dit was mijn gerecht. Dit gerecht vonden we verrassend lekker.

Conclusie

De eerste vraag die ik mezelf zou stellen is: bestel je de Marley Spoon box nog eens? Nee is mijn antwoord. Waarom? De gerechten waren wel lekker en de receptuur waren prima te doen alleen vind ik het zelf vervelend om te moeten wachten op een pakketje en ik wil het mijn buren niet aandoen om mijn pakketjes bij hun te laten bezorgen. Verse producten horen gewoon gelijk in de koelkast. Daarnaast vond ik het prijzig, als ik naar de markt zou zijn gegaan had ik het veel goedkoper kunnen kopen, alleen heb ik dan geen receptuur (maar daar heb je het hele internet voor om een lekker recept te vinden).

Positieve punten:
– Je kan zelf uitzoeken wat je in je box krijgt
– Communicatie over bezorging per mail / telefoon zijn duidelijk
– Duidelijke receptuur (al zag je wel dat het een vertaling uit het Duits was).
– Groente gerechten zijn afwisselend qua gebruikte producten.

Negatieve punten:
– Bestelling pas vanaf 2 personen – deze box zou juist geschikt zijn voor alleenstaanden. In plaats van een maaltijd uit de supermarkt gewoon zelf koken.
– Jammer dat het met een busje kwam van de concurrent. Laat je zien Marley Spoon!
– Na een aantal nieuwsbrieven te hebben gezien met maaltijden valt het mij op dat er veel biefstuk en varkenshaas wordt gebruikt in de maaltijden met vlees.

(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)