Truffels & Tandoori – Richard C Morais

truffels & Tandoori kreeg ik van Mieneke, ze had het boek gezien in de mini bibliotheek (waar je boeken kan ruilen etc, je kent die kastjes vast wel), het leek haar echt een boek voor mij. Het gaat over eten, dus ik ben benieuwd! Pas later kwam ik er achter dat van dit boek ook net een film is uitgebracht: The Hunderd Foot Journey (wat ook de originele Engelse titel is van het boek).

Op de achterflap van Truffels & Tandoori

Hassan Haji is een groot culinair talent, dat proeft Madame Mallory direct wanneer ze in het kleine Franse dorp Lumière gaat eten in het Indiase restaurant van zijn familie. Zelf heeft ze dertig meter verderop een fameus sterrenrestaurant, waar ze al decennialang de scepter zwaait. Ze biedt Hassan de mogelijkheid bij haar in de leer te komen.

Hassan groeide op in Mumbai en bracht zijn jeugd door op de lokale markten van de stad; de geuren van kerrie en masala zijn hem bekender dan die van truffel en tijm. Zijn vader ziet niets in het aanbod van Madame Mallory, maar Hassan zet door, vastbesloten de culinaire top in Parijs te bereiken.

Truffels & Tandoori is een culinaire odyssee die de lezer meevoert van de sloppenwijken in India tot de sterrenrestaurants in Parijs.

Wat vind ik van het boek?

De eerste paar hoofdstukken van het boek vond ik lastig, een beetje hak op de tak gevoel had ik. Pas nadat Hassan en zijn familie in Lumière komen begint het voor mij interessant te worden. Dan begint het culinaire levensverhaal van Hassan pas echt als hij begint in het restaurant van zijn vader en dan langzaam de stappen in de Franse keuken gaat leren en zijn weg naar een sterrenrestaurant begint.

The Hunderd Foot Journey Trailer:

Titel: Truffels & Tandoori
Auteur: Richard C Morais
Uitgever: Olympus
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789046704691
Genre: Roman
Winkelprijs: 15,00

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)