PokPok – Andy Ricker & JJ Goode

PokPok - Andy Ricker & JJ GoodeThais,ik heb het onlangs gegeten in een klein tentje in Ede, Nok’s Kitchen. Bekende en onbekende smaken. Alleen hoe wordt het gemaakt, met veel zuren begreep ik van de eigenaar. Hoe precies verteld het kookboek Pokpok. Andy Ricker, schrijver van Pokpok, opende in 2005 zijn restaurant PokPok welke inmiddels is uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de Thaise keuken. Na zoveel succes is het tijd voor een echt kookboek met Thaise familie recepten en streetfood.

inkijkje PokPok

Over het boek: PokPok

Het boek begint na de inleiding door David Thompson en Andy Ricker over Thailand en de Thaise keuken met een hoofdstuk over hoe je het boek gebruikt, welke ingredi├źnten belangrijk zijn voor de Thaise keuken en meer over de verschillende Thaise regio’s. Daarna beginnen de recepten, ingedeeld in: Khao (rijst), Som Tam (papajasalade en verwanten), Yam (Thaise salade), Pla (vis), Pad (roerbakgerechten), Laap (Thaise gehaktsalade), Khong Yaang (geroosterde gerechten), Kaeng, Tom & Co (curry’s en soepen), Nam Prik (chilidips), Aahaan Jaan Diaw (de eenbordsmaaltijd), Aahaan Farang (buitenlands voedsel), Khong Waan (desserts en zoetigheden) en Diversen (bouillons en van alles voor de voorraadkast). De recepten hebben vaak een uitgebreide inleiding, verhalen van de schrijver en verhalen over hoe het op straat of bij de families thuis bereid wordt. Verder hebben de recepten een foto van het gerecht zelf. De recepten zijn uitgebreid beschreven.

inkijkje PokPok

Wat vind ik van het boek?

Het eerste wat opvalt is de cover van het boek wat stoffen uitvoering. Het boek laat je uitvoerig zien wat de Thaise keuken eigenlijk is. Verder is het een boek met veel verhalen, echt een leeskookboek dus. Het neemt je mee naar de straten in Thailand en thuis bij Thaise families. Kortom een kookboek met een verhaal. Wat ik fijn vind aan het boek is dat bij de recepten een smaakprofiel staat, dus er staat bijvoorbeeld bij dat het smaakprofiel vol, zoutig en een tikje vissig is. Dat kan vaak wel handig zijn om van te voren te weten, zeker als het een onbekende keuken voor je is. Zoals ik al vertelde zijn de recepten en portretten uitgebreid, er staat dus echt veel tekst in het boek. PokPok is een mooi boek om de echte Thaise keuken te ontdekken!

Titel: PokPok
Auteur: Andy Ricker & JJ Goode
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461431103
Winkelprijs: 29,95

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.