Mister Kitchen Chia Fruit

Mister Kitchen Chai Fruit

Jam, ’s ochtends op je croissantje, door de yoghurt of bij een high tea op een scone. Had je wel eens gezien hoeveel suiker er in jam zit? De heren achter Mister Kitchen verbaasden zich hierover en zijn in hun keuken aan de slag gegaan en het is gelukt! Drie smaken ‘superspreads’: aardbei, abrikoos sinaasappel en bosbes cranberry. Inmiddels heb ik ze alledrie mogen proeven en inderdaad deze Chia Fruit superspreads lijken echt op de ouderwetse jam maar dan net even anders.

Mister Kitchen Chia Fruit met de broodjes

Over Mister Kitchen Chia Fruit

Hoe krijg je het gelerende effect van suiker? Dat bleek de toevoeging van chiazaadjes te zijn. Chiazaad ken je vast als superfood, het is namelijk rijk aan vezels, omega-3 en antioxidanten. De Chia Fruit bestaat uit 60% fruit en 5% chiazaad, daarnaast wordt er naast concentraten, conserveringsmiddel en pectine nog stevia toegevoegd om het nog iets zoeter te krijgen. Mister Kitchen Chia Fruit smaakt dus als jam maar dan met 65% minder suiker.

Wat vinden wij er van?

Met kleine brunchbroodjes hebben we alle drie de smaken getest. Het eerste wat opvalt zijn de chiazaadjes in de superspread en het ziet er veel fruitiger uit. Normale jam heeft meer dat gelei-achtige. Daarna de smaak. Inderdaad het smaakt bijna net als jam maar dan een stuk minder zoet. Dat kan natuurlijk wel even wennen zijn, maar je proeft op deze manier wel meer van het fruit. Aardbeien zijn toch ook niet zo zoet zoals ze in een jam zijn? Ons oordeel: lekker!

de heren van Mister Kitchen op het label

Waar te koop?

Jumbo is de eerste supermarkt die landelijk de drie fruitvarianten in het assortiment heeft genomen. Later volgen Deen en misschien ook wel Albert Heijn volgen. Kortom een klein merk wat groots gaat worden!

Over Mister Kitchen

Mister Kitchen ken je vast van Het Weekend van de Rollende Keukens wat al een aantal jaar in Amsterdam wordt georganiseerd. Mister Kitchen zijn Maarten Hoekstra, Daan Faber en Igor Sorko. Ze maken verder reportages over eten en maken voedingsproducten voor de retail die nog niet bestaan of nog net even beter kunnen worden gemaakt. Zo vind je bijvoorbeeld bij onder andere de Albert Heijn de Butch & Dutch braadworsten.

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.