Let’s Go Paleo – Sandra van Schijndel

Let's Go Paleo coverSteeds meer mensen om mij heen doen aan Paleo? Paleo is dat iets nieuws? Nee, dat niet maar het is wel een dieet wat op dit moment erg populair is en dan vooral bij mensen met voedselintoleranties (tenminste dat was mij opgevallen). Paleo is eigenlijk een kijkje in de keuken van onze voorvaders (van heel lang geleden, dus niet je overgrootmoeder of overgrootpa). Het is een dieet waarbij je meer natuurlijke voeding gaat krijgen in plaats van al dat prefab-eten van om de hoek en allerlei granen et cetera.

Let's Go Paleo

Over het boek: Let’s Go Paleo

Paleo is dus eigenlijk geen dieet maar meer een andere levensstijl waarbij je vrijwel klachtenvrij bent en absoluut gezond bezig bent. Het boek begint eerst met de visie van Sandra van Schijndel op Paleo, wat superfood eigenlijk is, wat wordt er vooral niet gegeten bij Paleo en eindigt met de keiharde feiten. Vervolgens begin je aan de 28 dagen challenge, 4 weken lang volgens het Paleo principe eten en leven. Per week krijg je een boodschappenlijst en vervolgens krijg je voor de hele week recepten voor ontbijt, tussendoor, lunch en diner. Verder staan bij de recepten veel handige tips om het volgen van Paleo net wat makkelijker te maken.

Let's Go Paleo

Wat vind ik van het boek?

Dat voeding invloed heeft op je gezondheid dat wist ik wel, maar al die dingen met suiker zijn zo lekker (of eigenlijk verslavend). Maar misschien is Let’s Go Paleo wel net dat steuntje in de rug om in het nieuwe jaar gezonder te gaan eten, zou ik dan 28 dagen Paleo kunnen volhouden? Ik kan het antwoord nog niet geven. Wat goed is aan het boek is dat er meer inzicht in het Paleo principe wordt gegeven op een duidelijke manier. Naast eten wordt er ook meer vertelt over beweging want oké je kan gezond gaan eten, maar beweging is net zo belangrijk voor een goede gezondheid en Sandra kan gezond eten en voldoende lichaamsbeweging als sportinstructrice natuurlijk goed combineren en er over vertellen.

Wie is Sandra van Schijndel?

Sandra is sportinstructrice en in samenwerking met haar sportschool organiseert zij bijeenkomsten waar zij voorlichting geeft over voeding volgens het Paleo principe. Er bleek enorme vraag te zijn naar ervaringen met Paleo en Paleo-recepten en voilà Let’s Go Paleo is ontstaan!

Titel: Let’s Go Paleo
Auteur: Sandra van Schijndel
Uitgever: Aerial Media Company
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789402600025
Winkelprijs: 22,50

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Let’s Go Paleo – Sandra van Schijndel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.