Eet Jezelf Gezond – Dale Pinnock

Dale Pinnock Eet Jezelf gezond CoverSteeds vaker hoor je dat voedsel een enorme impact heeft op je algehele gezondheid. Boeken over gezond eten worden dan ook steeds populairder. Eerder dit jaar verscheen van Dale Pinnock Eten als Medicijn en nu is deel 2 verschenen met de titel Eet jezelf gezond. Opnieuw 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten voor een goede gezondheid. Door wetenschappelijke kennis in combinatie met culinaire ervaring weet Dale Pinnock deze gezonde gerechten dan ook op tafel te toveren.

Dale Pinnock Eet Jezelf gezond inkijkje 1

Over: Eet Jezelf Gezond

Eet Jezelf Gezond is een boek met maar liefst 80 verschillende recepten die goed zijn voor je huid, gewrichten en botten, luchtwegen, immuunsysteem, stofwisseling, zenuwstelsel en mentale gezondheid, bloedsomloop en hart, spijsvertering en voortplantingssysteem en urinewegen, elke lichaamsfunctie heeft een eigen symbool die je weer terugvindt bij de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: begin de dag, voor onderweg, lunchtrommel, snacken, vlugge maaltijden, luie weekenden, gezonde verwennerij en even ontspannen. Een aantal recepten hebben een foto van het resultaat en nog meer recepten hebben een extra uitleg over het steringredi├źnt die een bijzondere werking op je gestel hebben. Achterin het boek staat een overzicht van de recepten per lichaamsfunctie.

Voedselapotheek

Het laatste deel in het boek is de Voedselapotheek. Hier wordt een kijkje genomen in wat er in je voedsel zit en welke impact dit kan hebben. Het is ingedeeld in vitaminen, mineralen en spoorelementen, vetten en vetzuren en fytovoedingsstoffen. Er wordt uitgelegd wat het is, waar je het voor nodig hebt en waar het in zit.

Dale Pinnock Eet Jezelf gezond inkijkje 2

Wat vind ik van het boek?

Net als het eerste boek vind ik ook Eet Jezelf Gezond een super informatief boek, vooral het deel Voedselapotheek is erg interessant want je weet wel ergens dat bijvoorbeeld mineralen goed voor je zijn, maar wat ze precies doen weet je eigenlijk niet. De recepten in het boek zijn duidelijk beschreven en voor iedereen wel goed te maken. Kortom een leuk, informatief boek!

Titel: Eet Jezelf Gezond, eten als medicijn 2
Auteur: Dale Pinnock
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822348
Winkelprijs: 29,95

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.