Rutger Bakt Feestelijk

De feestdagen komen steeds dichterbij. Veel zullen al de kookboeken ingedoken zijn om de menu’s voor de feestdagen te bedenken, te regelen en te plannen. Vergeet dan niet het bakken! Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, heeft een boek gemaakt vol feestelijke baksels: Rutger Bakt Feestelijk! 40 Recepten voor de feestdagen, maar ook als je gewoon zin hebt in een eigen, feestelijk baksel. Kijk mee wat Rutger op tafel zet tijdens zijn feestdagen en wat jij misschien ook straks wel op tafel zet!

Rutger Bakt Feestelijk

Over Rutger Bakt Feestelijk

Een brunch tijdens de kerstdagen of dat mooie grande dessert als afsluiter van het kerstmenu of iets lekkers bij de bubbels om het nieuwjaar in te luiden. De recepten daarvoor vind je in Rutger Bakt Feestelijk. Het boek begint eerst met een inleiding over het bakken: welke bakbenodigdheden heb je nodig, wat betekenen die bakbegrippen, hoe werkt die baktechniek nu precies en welke bakingredi├źnten moet je gewoon in huis hebben. Daarna zijn de recepten ingedeeld in: brunch, bij de koffie, dessert, grand dessert en bij de bubbels. Als afsluiter krijg je nog een aantal basisrecepten zoals soezendeeg, banketbakkersroom en amandelspijs. De recepten zijn in duidelijke, uitgebreide stappen beschreven en voorzien van een foto van het resultaat. Naast al die foto’s van al dat lekkers staan er ook veel feestelijke foto’s in het boek van Rutger met familie en vrienden. Dat maakt het boek nog feestelijker!

Rutger Bakt Feestelijk

Wat vind ik van het boek?

Help! Keuzes maken… Er staat zoveel lekkers in, alleen ontbreekt mij de tijd soms, maar straks zo voor de kerstdagen heb ik sowieso tijd om wat te gaan bakken en ik heb al wel keuzes gemaakt zo lijken mij die kruidige krentenbollen met appel erg lekker voor bij het ontbijt, de sachertorte voor bij de koffie en als dessert de profiteroletaart. Dat is dus al bedacht, nu de rest van het kerstmenu nog! Enne de recepten hoef je natuurlijk niet alleen met de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden te maken, maar ook gewoon als je er zin in hebt. Bakken is toch altijd feestelijk?

Wie is Rutger van den Broek?

Rutger heeft de eerste editie van Heel Holland Bakt gewonnen. Rutger Bakt Feestelijk is zijn tweede boek. Naast het schrijven van deze boeken werkt hij als recoveryverpleegkundige in een ziekenhuis. Werkt hij niet, dan is hij wel te vinden in de keuken.

Titel: Rutger Bakt Feestelijk
Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048825219
Winkelprijs: 17,50

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.