Danny’s Azië – Danny Jansen

Danny's AziëIk hou van de Indische keuken, sowieso om te eten, maar ook om te koken. Lekker met kruiden bezig zijn. Sowieso de Aziatische keuken is er eentje die mij interesseert daarom was ik ook blij dat Danny Jansen, dé tv-kok op het gebied van de Aziatische keuken op dit moment, zijn boek Danny’s Azië heeft uitgebracht met recepten van zijn Indonesische familie, maar ook met recepten uit andere Aziatische landen. Kortom Danny’s Azië is voor mij weer een enorme bron van inspiratie!

specerijen danny's azie

Over Danny’s Azië

Na de inleiding wordt je eerst wegwijs gemaakt in de Aziatische keuken, wat hoort er in je keukenkastje, leer je alles over rijst en lees je alles over de 12 meest gebruikte specerijen in dit boek. Daarna kan je echt aan de slag gaan. De recepten zijn ingedeeld in: Danny’s familiekeuken, superburgers, ‘hapjes, snackjes en tussendoortjes’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, vegetarisch, ‘vlees van koe, varken, lam en geit’, ‘kip en eend’ en zoete lekkernijen. De recepten zijn duidelijk beschreven en grotendeels voorzien van een foto van het gerecht. Veel van de recepten hebben handige tips om het bereiden nog net even makkelijker te maken.

soto ajam danny/s azie

Meer dan een kookboek

Danny’s Azië is meer dan een kookboek met recepten. Je krijgt een kijkje in de Aziatische keuken (wat zijn de geheimen van goed wokken), maar ook in de eetgewoontes van Danny’s familie. Zo weet oom Ronny echt alles over sambal, hij was dan ook de sambal-maker van de familie. Foto’s van Danny’s familie staan dan ook door het boek heen.

sushi danny's azie

Wat vind ik van het boek

Dat kan je vast raden? Dit is een kookboek waar ik echt vaak doorheen ga bladeren op zoek naar inspiratie om tijdens het weekend uitgebreid Aziatisch te koken, een prominente plaats in de boekenkast dus. Handig van Danny’s Azië is de legenda. Met een symbool zie je namelijk bij elk recept of het vegetarisch is of dat er juist vis in is verwerkt. Verder is Danny’s Azië een echt persoonlijk kookboek geworden, met de verschillende familierecepten. De afwisseling van de Indonesische recepten met andere Aziatische recepten is prima, al merk je de Indo invloeden wel. Kortom laat je net als mij door Danny meenemen op een reis langs Aziatische smaken, culturen en beleving!

Titel: Danny’s Azië
Auteur: Danny Jansen
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045206660
Winkelprijs: 24,95

(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.