Comfort Food – Jamie Oliver

comfort food jamie oliverOktober is eigenlijk al sinds jaren dat er een nieuw Jamie Oliver kookboek verschijnt. Dit jaar is Comfort Food verschenen, dit is inmiddels het zestiende boek! Ongelofelijk hè, voor je 40ste al zo populair zijn met tv-programma’s, kookboeken en restaurantketens. Comfort Food is naast een kookboek ook een tv-programma die momenteel ook te zien is op 24Kitchen. De recepten zijn van gerechten waar je blij van wordt, guilty pleasures voor elk moment oftewel: verrukkelijke Happy Classics, wanneer je de papieren band van het boek verwijderd.

Over Comfort Food

Wat vind Jamie (en zijn familie en vrienden) nu echt lekker? Wat zijn die klassiekers? Comfort Food heeft die gerechten en je kan ze nu ook thuis maken. De recepten in Comfort Food zijn ingedeeld in Nostalgie, Good Mood Food, Oppeppers, Rituelen, Guilty Pleasures en Zoete Verleidingen. Omdat voedingswaarden belangrijk zijn, staan achter in het boek van elk recept een foto van het gerecht met de voedingswaarden. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hebben een foto van het resultaat, uiteraard gemaakt door Lord David Loftus. Eén van de recepten is het recept voor de superschnitzel waarvan je hieronder een foto ziet uit het boek. Simpel, echt comfort, een klassieker en met wat toevoegingen van Jamie toch weer een verrassend recept.

Wat vind ik van Comfort Food

Ik blijf een zwak voor Jamie Oliver hebben, jaren geleden was één van zijn eerste boeken reden voor mij om toch anders te gaan koken en rond die tijd is ook Brutsellog gestart. De boekenplank met Jamie Oliver wordt dan ook voller en voller elk jaar. Comfort Food is een echt Jamie Oliver boek, gewoon al door de recepten, de manier hoe het geschreven is en de foto’s natuurlijk. De recepten zijn uitgebreid beschreven, aan te raden is dus om eerst het recept goed te lezen voordat je aan de gang gaat (moet je sowieso altijd doen). Foto’s van de gerechten en de verschillende stappen in de bereiding worden afgewisseld met enkele foto’s in de privésfeer, zo zie je de dochters en zoon van Jamie ook ergens terug in het boek. Kortom een fijn boek, met leuke ideeën voor die lekkere gerechten waar je zo lekker van kan genieten!

De sfeer uit het boek is ook duidelijk te zien in de Channel 4’s trailer van het tv-programma Comfort Food:

Titel: Comfort Food
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789021558233
Winkelprijs: 29,99

(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.