Home Baked – Yvette van Boven

Home Baked cover Yvette van BovenNa Home Made, Home Made Zomer en Home Made Winter heeft Yvette van Boven nu Home Baked uitgebracht! Een mega dik boek vol bakrecepten. Zet de oven dus maar aan en maak zelf de lekkerste thuis baksels. Wordt dit boek net zo populair als haar voorgangers? Ja, natuurlijk! Wordt het straks ook vertaald in meerdere talen? Vast!

Over Home Baked

Home Baked is een bakboek vol klassiekers en nieuwe vondsten. Het is een boek voor de gewone thuisbakker. Je hoeft niet eens ervaren te zijn want Yvette legt alles uit in woord, maar ook beeld en illustraties.

home baked dadelcake

Meer… lekkers

Na het hoofdstuk Mise-en-Place, waarin je alles leert over de basis, wat je nodig hebt, hoe je teleurstellingen voorkomt en hoe je het ook weer oplost als het fout gaat, ga je verder met het echte ‘lekkere’ werk. De bakrecepten zijn ingedeeld in: Viennoiserie, wat je voor het ontbijt bakken kunt, Brood, met gist, desem, zuiveringszout of bier, Cake, alles wat lijkt op sponzig zoet brood, gemaakt met ei, bloem, suiker en boter of olie, Bars & Slices, koeken en plaattaarten die goed in repen of stukken kunnen worden gesneden, Cookies, koeken, koekjes of mopjes voor bij de thee, Pie, taarten en pasteien die bestaan uit deeg met vulling, Taarten, feestelijke zoetigheid, opgerold of gestapeld en vaak versierd, Patisserie, alles wat hierboven niet paste (maar wel lekker is) en Hond, want die wordt uiteraard niet vergeten. De recepten in Home Baked zijn zoals ik al eerder schreef duidelijk beschreven door Yvette van Boven en haar man Oof Verschuren heeft alles prachtig in beeld gebracht. Bij de recepten staat vaak een korte inleiding met wat je echt moet weten over dat recept, tips of gewoon wat leuks.

home baked speculaas

Wat vind ik van het boek?

Home Baked is echt een musthave, de recepten zijn uitnodigend en eigenlijk wil je gelijk al de keuken in duiken, maar aan de andere kant wil je ook lekker knus op de bank zitten en Home Baked lekker doorbladeren. Kijken naar de foto’s van al het lekkers maar ook kijken naar de sfeerfoto’s. Handig zijn trouwens de twee leeslinten in het boek, maar houd je pakje post-its bij de hand want je ziet echt heel veel lekkers in het boek wat je echt allemaal wilt maken? Wie wil er straks een stukje?

Titel: Home Baked
Auteur: Yvette van Boven
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789059565678
Winkelprijs: 29,95

(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.