De Slowjuice Bar – Erin Quon & Briana Stockton

De Slowjuice Bar CoverSlow Juicen? Wist jij vroeger wat daarmee werd bedoeld? Ik niet. Nu wel natuurlijk want sinds een paar jaar tijd is slow juicen enorm populair geworden. Op een langzame manier met groenten en fruit de meest lekkere sapjes maken. Alleen welke combinaties maak je, en wat kan er allemaal in zo’n slowjuicer? Het boek de Slowjuice Bar heeft maar liefst 90 ideeën voor gezonde sappen uit de slowjuicer. Tijd om veel fruit en groenten in te slaan en de slowjuicer veel te gebruiken.

De Slowjuice Bar recept

Over De Slowjuice Bar

Het boek begint met een inleiding over alles over sap: waarom, wanneer en hoe en wat is detoxen eigenlijk? Maar ook over wat een slowjuicer is en hoe je het gebruikt en allerlei tips en trucs om sap te maken en te bewaren. Daarna is het boek ingedeeld in vier delen: energie, kracht, detox en bescherming. In het deel Energie staan lichte, verfrissende sappen, vol fruit en kruiden, die je energie geven om de dag fris mee te beginnen. In Kracht staan juist vullende maaltijdsappen, vol vitamines, vezels en gezonde vetten. In Detox krijg je recepten voor zuiverende sappen met reinigende groenten, vruchten en specerijen. In het laatste hoofdstuk, Bescherming, staan sappen vol vitamines en mineralen, om je immuunsysteem een natuurlijk boost te geven. Elk deel begint met uitleg over de ingrediënten die belangrijk zijn in de recepten van het hoofdstuk. De recepten zijn kort en bondig beschreven en van veel sappen zie je ook een foto van het resultaat.

De Slowjuice Bar ingrediënten

Wat vind ik van het boek?

Nu ik net zelf een slowjuicer heb ben ik natuurlijk op zoek naar inspiratie. Een boek zoals de Slowjuice Bar komt dan goed van pas. Nu combineer ik vooral veel fruit met elkaar maar dat kan dus ook anders en dat blijkt ook wel uit de recepten uit dit boek. Verder word ik ook gewoon erg blij van de vormgeving van het boek, al die kleuren (alleen daarvan wordt ik al vrolijk). Kortom echt een aanrader als je zelf gezonde sapjes wil maken uit je slowjuicer.

De Slowjuice Bar meer recepten

Wie zijn Erin Quon en Briana Stockton

Erin Quon is voedingsstyliste en ervaren kok. Als styliste heeft ze al diverse prijzen gewonnen. Samen met dochter Tatum kookt ze en maakt ze sappen. Briana Stockton is een raw food-kok en personal trainer met een graad in de bewegingsleer. Briana ziet juicen als een onderdeel van haar raw food lifestyle.

Titel: De Slowjuice Bar
Auteur: Erin Quon & Briana Stockton
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461431110
Winkelprijs: 14,95

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.