Meesterlijk Brood – Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk Brood Robèrt van BeckhovenWas er eerder al een gat gevallen omdat The Great British Bake Off weer afgelopen was, nu moeten we ook weer afkicken van Heel Holland Bakt. Wat moeten we nu met de zondag? Brood leren bakken met Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven en zijn boek Meesterlijk Brood. Weet je wat trouwens best toevallig is? Beide mannelijke juryleden van Great British Bake Off (Paul Hollywood) en Heel Holland Bakt hebben iets met brood en beiden hebben een boek over brood bakken uitgegeven. Beide met totaal andere recepten, maar wel met dezelfde passie voor brood!

Meesterlijk brood stap voor stap

Over Meesterlijk Brood

Brood bakken begint altijd met een goed begin en er komt best wel veel bij kijken bij brood bakken. Het eerste hoofdstuk is dan ook heel informatief, je leert over temperatuur van ingrediënten en deeg, over tijd en rijsen en over kneden en modelleren. Daarna mag je echt gaan bakken! Zo krijg je recepten voor brooddeeg met gist, brooddeeg met desem en een hoofdstuk vol met andere lekkere dingen van de echte bakker. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van foto’s van de verschillende stappen en natuurlijk een foto van het resultaat. Verder staan er bij de recepten allerlei informatie, tips en weetjes. Wist je je bijvoorbeeld dat je een deeg van 500 gram moet in een bakblik van 400 gram? Hoe dat kan, tijdens het bakken van het allison-deeg veel water verdampt uit het deeg.

Meesterlijk Brood witte bolletjes

Wat vind ik van het boek?

Brood bakken deed ik soms, maar niet al te vaak. Meestal bak ik brood in de bakmachine, gewoon omdat het makkelijk is, maar krentenbrood maak ik liever zelf. Het wachten op het rijsen, je verwonderen hoe goed je deeg is geworden en hoe lekker het in huis ruikt tijdens het bakken. Heerlijk toch? De recepten die in Meesterlijk Brood staan kunnen eigenlijk niet mislukken, de recepten zijn echt duidelijk beschreven. Stiekem vind ik dat het boek nog wel dubbel zo dik had mogen zijn, met nog meer fijne recepten van Robèrt!

Titel: Meesterlijk Brood
Auteur: Robèrt van Beckhoven
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000342808
Winkelprijs: 20,00

(79 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)