Culifilm: Chef!

Chef de film

Deze film, Chef, mag je als foodblogger eigenlijk niet missen. Een film waarvan je eigenlijk al weet hoe het gaat aflopen en waarbij de rol van een bekende foodblogger geen onbelangrijke rol neemt in het leven van een chefkok.

Over Chef

Chef is geschreven, geregistreerd en geproduceerd door Jon Favreau en hij speelt zelfs de hoofdrol als chefkok Carl Casper. Na een slechte recensie van een bekende foodblogger raakt hij in een Twitter oorlog met die bekende foodblogger. Om te laten zien dat hij echt kan koken nodigt hij de foodblogger nog eens uit om in het restaurant te eten. Hij ontwikkelt een nieuw menu met allerlei nieuwe smaken, inspiratie volop, alleen de eigenaar (Dustin Hoffman) steekt er een stokje voor en wil pertinent dat het oude, vertrouwde menu wordt geserveerd. Een strop voor Carl Casper, de social media is ongenadig. Hij komt nergens meer aan de bak. Samen met zijn ex-vrouw en zijn zoontje vertrekt hij naar Miami, zo kan hij wat meer tijd doorbrengen met zijn zoontje en dan komt een oud idee weer op de proppen: een foodtruck en een culinaire road trip. Zijn beste vriend en oude hulp in de keuken komt naar Miami zodra hij hoorde dat zijn oude chef een nieuwe passie in het koken had ontdekt. Samen met hem en zijn zoontje gaat Carl Casper op weg met zijn foodtruck en mede door social media lopen zijn Cubano’s als een malle, rijen dik staan ze voor zijn foodtruck. Eenmaal thuis in Los Angeles staat er een oude bekende bij zijn foodtruck, is de vete nu eindelijk afgelopen?

Wat vind ik van Chef?

Echt een feel good film, eentje waarbij je zin krijgt in een Cubano sandwich en waarbij je wel empathie voor de hoofdrolspeler krijgt (en voor zijn zoontje). De muziek maakt de film af. En zo zie je ook wel foodblogger zijn kan leuk zijn, maar het afkraken van iemands werk kan een zware domper zijn op iemand anders leven, mede door social media.

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)