100 Groene Smoothies – Thea Spierings

100 groene smoothiesSmoothies, ze zijn er in allerlei soorten en maten, niet alleen meer met fruit maar ook met groenten. Leek het een paar jaar geleden nog vreemd om groenten te drinken, tegenwoordig is het super hip. Kijk bijvoorbeeld naar die merken die hele detox-lijnen hebben ontwikkeld en zelfs Albert Heijn heeft eigen groene smoothies. Eigenlijk kan je groene smoothies ook zelf maken, even naar de markt voor verse groenten (of gewoon groenten uit je eigen moestuintje) en dan maar combineren en blenderen, alleen wat past nu echt bij elkaar? Het boek 100 Groene Smoothies van Thea Spierings geeft hier antwoord op!

100 Groene Smoothies - Thea Spierings groene smoothie

Over 100 Groene Smoothies

Chefkok Thea Spierings heeft met veel groenten-combinaties geëxperimenteerd, ze maakte meer dan 100 verschillende smoothies en een panel heeft uiteindelijk een selectie gemaakt van 100 smoothies en sapjes en dat is dit boek dus geworden: 100 Groene Smoothies. Niet alle smoothies zijn groen hoor, sommige hebben wel een andere kleur, maar sowieso speelt groente altijd de hoofdrol in het boek. 100 Groene Smoothies begint met een overzicht van alle foto’s van de smoothies en sapjes die in het boek staan, een kleurrijk overzicht! Daarna volgt een inleiding over smoothies, de voordelen van groenten en over voedingsstoffen. Vervolgens is het boek ingedeeld in een deel met 85 smoothies en een deel met 15 sapjes. Op alfabetische volgorde van de verschillende groentes is het boek ingedeeld. De recepten hebben een ingrediëntenlijst, voedingswaarden van een diëtist en afwisselend een variatietip, weetje of gezondheidsfeit. Uiteraard staan alle smoothies en sapjes op de foto.

100 Groene Smoothies - Thea Spierings rode smoothie

Wat vind ik van het boek?

Zelf heb ik werkelijk geen idee welke groente en fruit goed met elkaar combineren. Ik weet wel dat ik groene smoothies best wel lekker vind, kortom ik wil best wel groenten en fruit gaan blenderen alleen wat doe ik bij elkaar in de blender? 100 Groene Smoothies geeft mij in ieder geval een hoop inspiratie om dingen uit te proberen en misschien zelf wel nog meer te experimenteren. Het is toch ook veel leuker om zelf je smoothies te maken in plaats van een groene smoothie uit een flesje te drinken? Je weet dan zelf wat je er in hebt gedaan! Kortom wil je ook experimenteren met groente en fruit, lees dan 100 Groene Smoothies en staat er straks ook een smoothie op tafel waarvan je ooit zou denken dat zo’n combinatie helemaal niet kon.

Titel: 100 Groene Smoothies
Auteur: Thea Spierings
Uitgever: Caplan
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789079383009
Winkelprijs: 24,95

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.