Het Grote Sinterklaas Kookboek

Het grote sinterklaas kookboekVolgens mij is het aftellen al begonnen naar 5 december: Sinterklaas! Nog een klein maandje, 15 november om precies te zijn, en dan komt Sinterklaas aan in Gouda. Tijd om al dat traditionele snoepgoed zelf te bakken. Kopen in de winkel kan natuurlijk ook maar niets is leuker toch dan al dat lekkers zelf te maken op die druilerige en koude herfstachtige dagen? Alleen wat moet je dan bakken? Kruidnoten of toch die pepernoten, want hoe zat dat ook al weer en wat hoort er eigenlijk nog meer bij een echt Sinterklaasfeest? In Het Grote Sinterklaas Kookboek laten Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt je precies zien wat je kan gaan bakken en nog veel meer over tradities en dergelijke.

Over Het Grote Sinterklaas Kookboek

Het kookboek is een boek met meer dan 100 recepten die geïnspireerd zijn op het Sinterklaasfeest, maar die je ook wel mag eten op andere tijdstippen in het jaar. Het boek bestaat uit vier delen: vooraf, met allerlei lekkers voor in de schoen onder andere, ingepakt, met van alles voor pakjesavond, heerlijk avondje voor de Sinterklaas borrel en nagenieten, wanneer Sinterklaas al weg is. De recepten zijn duidelijk beschreven en veel al voorzien van een foto van het resultaat. De moeilijkheid van de recepten is divers, soms kan een kind de was doen en soms moet je toch al wel wat kunnen bakken. Voor ieder niveau is dus wel iets te vinden in het boek.

Wat vind ik van het boek?

Het grote Sinterklaas kookboek brengt me eigenlijk terug naar vroeger, dat je gespannen voor de buis zat te kijken naar de intocht van Sinterklaas. Pepernoten erbij (die stiekem kruidnootjes waren) en voor mij speciaal de muizen & kikkers. Na het kijken dan snel met papa en mama naar het centrum van het dorp om daar de intocht van Sinterklaas nog een keer te zien. Gek dat ik het toen niet raar vond dat Sinterklaas er opeens anders uitzag dan op televisie… In ieder geval die sfeer geeft het boek mij, de nostalgische Sinterklaas sfeer… waar ik nu zelf gewoon voor moet zorgen door van allerlei lekkers te bereiden. De variatie tussen de recepten en de verhalen over Sinterklaas vind ik een fijne afwisseling net als de illustraties en foto’s in het boek. Kortom ik duik de keuken in voor Sinterklaas en al die Sinterklaas lekkernijen mislukken niet meer bij mij!

Titel: Het Grote Sinterklaas Kookboek
Auteur: Anneke Ammerlaan, Yolanda van der Jagt 
Uitgever: Van Lindonk & de Bres Special Projects
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789082245509
Winkelprijs: 22,50

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)