Eibertje Kiest

Eibertje KiestWeet jij eigenlijk wel precies wat je eet? Natuurlijk zal je zeggen, maar misschien is dat niet eens zo. Lees jij wat er op te etiketten staat? Ik niet in ieder geval, ik koop het eigenlijk alleen omdat ik dat ene merk altijd neem of gewoon omdat die net wat lekkerder is. Eigenlijk zou je eens de tijd moeten nemen om de etiketten op al die supermarktproducten te lezen, Eibertje deed dat en wat kiest Eibertje nu eigenlijk?

inkijkje Eibertje Kiest

Over het boek: Eibertje Kiest

Keuzes maken zijn moeilijk, Eibertje maakt het makkelijker in ieder geval, ze heeft namelijk 500 supermarktproducten vergeleken en helpt je door haar keuzes wekelijks duizenden calorieën te besparen. Producten zoals boter, jam, pastasauzen, pizza’s, energiedrankjes en meeneemkoekjes worden met elkaar vergeleken. Welke producten zijn nu echt af te raden en welke niet qua calorieën en suikers. Verder lees je ook alles over hoe je een etiket leest, wat suikers en zoetstoffen zijn, leer je de verschillende voedingslogo’s herkennen, lees je wat portion control is en weet je eindelijk wat die e-nummers nu eigenlijk zijn.

Eibertje kiest

Wat vind ik van het boek

Eibertje Kiest is echt een eye-opener. Gedachteloos pak je dat vertrouwde merk, maar eigenlijk is het merk wat er net naast staat veel beter. Op een duidelijke manier wordt er verteld wat al die calorieën en suikers voor je betekenen en door de rode en groene pagina’s weet je in één oogopslag welke producten je eigenlijk het beste kan kiezen en welke je beter kan laten staan omdat er echt wat veel suikerklontjes in verwerkt zijn. Op veel pagina’s lees je nog veel meer tips over de bepaalde keuzes en andere handige informatie. Kortom Eibertje Kiest is een boek waar je echt wat van leert en je hierdoor betere keuzes kan maken in de supermarkt.


YouTube promo Eibertje Kiest

Titel:Eibertje Kiest
Auteur: Eibertje van Halteren
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822287
Winkelprijs: 15,00

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)