Allerhande 10/2014: De Kookschool

Allerhande 10-2014: De KookschoolHet is stiekem al weer een tijdje geleden dat ik de Allerhande op papier heb gelezen, normaal gesproken lees ik de Allerhande op de iPad, maar vaak neem ik de papieren versie wel mee en dan speciaal voor mijn schoonmoeder omdat zij geen Albert Heijn in de buurt heeft en de Allerhande wel leuk vind. In ieder geval is dit Oktobernummer weer erg leuk, veel herfstrecepten en hier en daar ook weer recepten voor de kerst, maar bovenal is de Allerhande boordevol klassiekers: van stoofvlees tot appeltaart!

In deze Allerhande: De Kookschool

Het thema is de kookschool, dit zijn stap voor stap recepten van allerlei bekende klassiekers zoals Hollandse erwtensoep, Hollands en Vlaams stoofvlees, gehaktballen, stoofpeertjes en een chocolademousse. Kortom deze recepten kunnen bijna niet meer mislukken. Naast de gewone kookschool ook een junior kookschool met recepten voor tomatensoep, kipnuggets, verse friet en vlaflip.

Allerhande Kookschool Stoofpeertjes

Nog meer lekkers

Verder is er ook nog veel meer ander lekkers zoals edamame (wat is dat eigenlijk?) en in het seizoen is groene kool, proef dat dus ook eens. Speciaal zijn de recepten van Yotam Ottolenghi uit zijn nieuwste boek en ook speciaal zijn de trends en bijzondere druivenrassen waarover Harold Hamersma weet te vertellen.

Allerhande Kookschool Chocolademousse

En natuurlijk ook

Het recept van de cover wat deze maand appeltaart is, de held van de maand: de zoete aardappel en recepten om in 15 minuten aan tafel te gaan (ideaal voor na een drukke werkdag). Ook lees je alles over biologisch varkensvlees en krijg je in vraag & antwoord antwoorden over bereidingstechnieken en keukentools.

Kortom

Kortom tijd om te bakken, het herfstgevoel te krijgen en stiekem je alvast een beetje voorbereiden op de kerstdagen (want je weet het, het is december voor dat je er erg in hebt!). Allerhande is verkrijgbaar bij de Albert Heijn natuurlijk en te downloaden via de app.

(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)